Bolu’nun buz kesen gecelerinde içinizi yakacak tarif geldi

salep 2

Kasım ayının ortalarına yaklaşılan şu günlerde Bolu ve Gerede’de havalar iyiden iyiye soğudu. Hava sıcaklıkları yer yer 10 derecenin altında seyrederken, gök gürültülü sağanak yağışlar hemşehrilerimizi teslim aldı. Peki soğuk gecelerin vazgeçilmez içeceği salep nasıl yapılır? Hakiki salep yapmanın en ustaca yolu nedir? Sorularının cevabı haberimizde.

Kış aylarında içimizi ısıtan, hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiren gerçek salep nasıl yapılır? Salep yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, ev yapımı salep tarifi:

salep 1

Kış mevsimi denildiğinde ilk akla gelen içeceklerden biri olan salep, Osmanlı’dan beri günümüze miras kalmıştır. Aynı zamanda dondurmanın ana malzemesi olarak bilinen salep, bitkiden elde edilmektedir. Sahlep bitkisinin üretimi zor olduğu için, biraz pahalı fiyatlardan satılır. Bu da hazır saleplere gösterilen ilginin artmasına neden oluyor. Ancak aktarlardan alınan toz salep ile yaklaşık 20-30 bardak salep hazırlayabilirsiniz. Bu da ekonomik olarak daha uyguna gelmesini sağlar. Peki, içimizi ısıtacak mis gibi kokusuyla tüm mutfağı dolduracak gerçek salep nasıl yapılır? İşte, ev yapımı salep tarifi ve püf noktaları:

Gerçek Salep Nasıl Yapılır?

  1. Sahlep yapımında kullanacağınız toz salebi, aktarlardan satın alabilirsiniz.
  2. Bütçenize göre 50, 75 veya 100 gram salep alabilirsiniz.
  3. 500 mililitre süt için 1 tatlı kaşığı toz salep ve 1.5 yemek kaşığı toz şeker yeterlidir.
  4. Salep yapımı için, sütü bir tencereye alın ve kısık ateşte pişirin.
  5. Salep ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın.
  6. Hafiften ısınan sütün içerisine salepli karışımı ekleyin ve tel çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  7. Topaklanma oluşmaması için sürekli karıştırın.
  8. Ortalama 30 dakika sonunda süt köpüklenmeye başlar ve koyu bir kıvam alır.
  9. Hazırladığınız salebi fincanlara doldurduktan sonra üzerine tarçın serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Gerçek Salep Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Salep yapımında doğal süt kullanmanızı öneririz. Eğer doğal süt yoksa, pastörize süt kullanabilirsiniz.
  2. Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  3. Aroma katmak için salebin içerisine vanilya veya tarçın çubuğu ilave edebilirsiniz.
  4. Salep yapımında en önemli nokta, sürekli karıştırmaktır. Aksi takdirde topaklanmalar oluşur ve sütün dibi tutar.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2
vir_sl_
Virüslü
Bolu’nun buz kesen gecelerinde içinizi yakacak tarif geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir