Gerede Müftüsü Hasan İzmirli, Ağustos ayında hizmete açılan yeni hizmet binasını basın mensuplarına düzenlenen toplantı ile tanıttı.
Gerede Müftülük binası, 2010 yılının Ekim ayında harfiyat çalışmalarına başlanan arsa üzerine Aralık ayında Selçuklu-Osmanlı mimarisi tarzında, 600 metre kare üzerine 5 kat olarak planlanan binanın temeli atıldı. 2011 yılı Mart ayında yükselmeye başlayan Müftülük binası kaba inşaatı yıl sonunda bitirildi.
2012 yılı Mart ayı itibariyle inşaat faaliyetleri hızlı bir şekilde başlayıp iç dış cephe sıvası, çevre dolgusu bitmiş, elektrik, su ve kalorifer tesisat çalışmaları tamamlandı.
2013 yılı sonuna doğru dış cephe ısı yalıtım, ahşap ve çini kaplamaları, iç cephe alçı işi bitirilmiş, kapılar, doğrama ve camları takılmış, mermer ve seramik döşemeleri yapılmış, boya badana işleri, çevre düzenlemesi ve çim ekimi tamamlandı.
2014 yılı Agustos ayına kadar iç dekorasyon, tasarım, tefrişat işleri tamamlanarak 04 Agustos 2014 tarihinde yeni binaya taşınıldı.
Devlet-Millet işbirliğiyle başlanan ve bitirilen binanın arsa mülkiyeti: 1135 metre kare Hazineye, 513 metre kare Belediyeye ait olup Diyanet İşleri Başkanlığı’nca tahsis edildi.
Gerede Müftüsü Hasan İzmir basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gerede Müftülüğü Hizmet Binası ve Kur’an Kursu selçuklu mimari tarzıyla inşa edildiğini, dış görünüşüyle eski tarihi ahşap binaları andırıp, dış görünüşü ve iç mekan ferahlığıyla Gerede ilçesine ayrı bir zenginlik katacağını söyledi.
Doğa ile iç içe yaşamanın insana sunduğu huzuru dikkate alarak ağacın dokusunu hayatın dokusuna dönüştürmek amacıyla Müftülük Hizmet Binası ve Kur’an Kursu, bazı dış cephe bölümleri sağlam, dayanıklı, uzun ömürlü, çağın en ileri tekniği olan termal modifikasyon yöntemi ‘‘Thermowood’’ ile üretilen canlı ve yaşayan malzemelerden yapıldığını anlatan İzmirli şöyle konuştu:
“Dovi Ofis Mobilyaları tarafından Gerede Müftülük Hizmet Binası ve Kur’an Kursunda, binanın dış ahşap dokusuna uygun olarak tasarlanan Kütüphane ve 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu, doğal ve işlevsel malzeme kullanımıyla farklı bir tasarıma imza atıyor.
Doğal ceviz kaplamanın iç mekâna taşındığı Kütüphanede, kitapların uzun kullanım ömründen esinlenerek, uzun raf ömrüne katkı sağlayacak ve dayanıklılığı artıracak natürel malzeme kullanımı; kitap statüleri ve okuma alanlarına göre mekân içinde kullanıma yönelik farklılık ve doğal bir çeşitlilik gösteriyor. Tarihi el yazmaların ve Kur’an-ı Kerimlerin muhafaza edileceği ayaklı, ceviz kaplamalı vitrin kütüphaneler, gün ışığından daha fazla yararlanımına yönelik pencere önü için tasarlanan ahşap kabinli okuma bölmeleri, genel mekânla birlikte tasarımı tamamlayan tavan armatürleri doğal ve sıcak bir ortam sunuyor.”
4-6 yaş çocuklar için canlı renkleri ile işlevselliği sıcak bir tasarımla oluşturulan Kur’an kursların olduğuna değinen Müftü İzmirli, “Müftülük binamızda 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu sınıfları da bu doğal hikâyenin bir devamı niteliğinde. Tavan yüzeyine uygulanmış, özel ışıklı renkli tavan dekoratifi, gökkuşağı renklerinden oluşan yuvarlak buluşma masası, duvarları süsleyen raflar, çocuklara hem renkli bir oyun alanı hem de dekoratif bir ortamda eğitim ortamı sunuyor. Gerede Müftülüğü Hizmet binamız ve Merkez Kur’an Kursumuzda gerçekleştirilen bu tasarım; dünü, bugünü ve geleceği doğal bir dokunuşla gelecek kuşaklara taşıyor” diye konuştu.
Binanın iç tasarımlarını haır sever vatandaşlar tarafından yapıldığını altını çizen İzmirli, “Binamızın iç dekorasyon ve mobilya tasarımları Massa Office tarafından yapılmıştır. Bölgesel olarak gergi tavan aydınlatması kullanılmıştır. Ahşap lambiri ve kolon giydirmeleri maun ve göbek çıtalı uygulanmıştır. 30 kişilik İrfan Merkezi ve 220 kişilik Konferans Salonu tefrişatı yapılmıştır. Bölgesel olarak Selçuklu yıldızı işlemeleri kullanılmıştır. Duvar kâğıtları, kullanılacak alanın özelliğine göre ahenkli renkler seçilip uygulanmıştır. Gerekli görülen yerlerde tasarıma uygun dekoratif asma tavan yapılmıştır” şeklinde sözlerini tamamladı.
Binanın içini basın mensuplarıba gezdiren İzmirli, katları ve bölümleri tek tek gezerek anlattı.
ZEMİN KAT
Üst taraftan giriş: bu kata girildiğinde sizi geniş bir dinlenme mekânı karşılıyor. Bay, bayan mescit, aile ve dini rehberlik bürosu, çok amaçlı eğitim salonu, uzaktan gelen günübirlik misafirler için dinlenme odası, içinde tuvalet, lavabo, duş olan ikişer kişilik 2 adet misafirhane ve 50 kişilik bir mutfak bulunmaktadır.
ZEMİN 1
Bu katta, sizi geniş bir dinlenme yeri karşılıyor. Ayrıca 220 kişilik Konferans Salonu, 4- 6 yaş grubu Kur’an Kursu bulunmaktadır. Çocukların sevdiği renklerden oluşan rahat kullanımlı renkli ayakkabılık, vestiyer, mutfak, yemekhane, minikler ve yetişkinler tuvalet ve lavaboları, zemini özel laminant ile kaplı, 12 kişilik renkli ders çalışma masası, 9 kişilik cam önleri puf oturma yerleri, renkli tavan dekoratifle tasarlanan 2 derslik yer almaktadır. Ayrıca ara holden geniş bir mekâna açılırken bir de çocukların rahat oynayabileceği geniş bir oyun odası yer almaktadır.
ZEMİN 2
Bu katta garaj, arşiv, sistem odası, sığınak, kazan dairesi, yetişkin Kur’an Kursu: Yönetici odası 20 şer kişilik 2 adet derslik yer almaktadır.
KAT 1
Bu kat Müftülük hizmetlerine tahsis edilmiştir. Çift taraflı geniş dinlenme yeri, sekreterlik, Müftülük makam odası, dinlenme odası, Şube Müdürü odası, 12 kişilik Toplantı Salonu, Şoför, hizmetli çay ocağı odası, vaiz odası, TDV görevli odası, Şef ve memurlar servis odası yer almaktadır.
KAT 2
Bu katta: merdiven çıkışında yine geniş bir dinlenme salonu, girişte yaklaşık 40 bin kitap kapasiteli aynı anda 83 kişinin oturabileceği YUSUF ÖZCAN KÜTÜPHANESİ, Habibullah Sohbet Odası çay salonu, Dijital Kütüphane, Kemalettin Efendi İrfan Merkezi yer almaktadır.
BÖYLE GÜZEL HİZMETLERDE EMEĞİ OLANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN DİLERİM. TEBRİK EDER KUTLARIM HAYIRLI GÜNLER ÇALIŞMALAR ESENLİK AFİYET RAHMAN VE RAHİM OLAN YÜCE ALLAH DAN DİLERİM. ES SELAMÜN ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKETÜHÜ.