Mustafa Çalık Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mustafa Çalık'ın Cenaze Namazı

İstanbul’da kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dr. Mustafa Çalık dün (08 Aralık 2023 Cuma günü) Gümüşhane’de kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Önemli İsimlerin Katılımıyla Gümüşhane’de Cenaze Töreni

Cenaze törenine, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vedat Bilgin, eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük ve birçok kişi katıldı.

Kemaliye Camii’nde Son Veda

İttihatçı kimliğiyle de bilinen, Dr. Mustafa Çalık’ın cenazesi, Kemaliye Camii’nde kılınan cuma namazının ardından, Gümüşhane’nin Çalık köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Mustafa Şentop’un Anlamlı Sözleri

Cenazede konuşan eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Mustafa Çalık, Türkiye’nin büyük dava adamı ve fikir liderlerinden biriydi. Fikirleri, düşünceleri ve eserleriyle büyük bir miras bıraktı. Amel defteri asla kapanmayacak” dedi.

Saygı ve Anma Çelenkleri

Törene, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve birçok önemli isim, saygı ve anma çelenkleri göndererek Dr. Mustafa Çalık’ı onurlandırdı.

Mustafa Çalık'ın Cenaze Namazı

Mustafa Destici’den Anlamlı Sözler ve Dr. Mustafa Çalık’ın Mirası

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, cenaze töreninde duygu dolu bir konuşma gerçekleştirdi. “Mustafa Çalık’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük Türk milliyetçisi düşünce liderlerinden birisi olan Mustafa Çalık’ı maalesef kaybettik. Mekanı cennet olsun, Allah rahmetiyle muamele eylesin” ifadelerini kullanan Destici, Dr. Mustafa Çalık’ı Türkiye Günlüğü’nde ve Cedit yayınlarında paylaştığı sohbetleriyle tanıdığını ve aynı partide birlikte siyaset yaptıklarını dile getirdi.

Mustafa Destici, “Mustafa Abi, ‘Başkalarıyla kazanmaktansa Muhsin Yazıcıoğlu ile kaybetmek daha doğru’ demişti. Bu söz, onun milliyetçilik anlayışını ve duruşunu özetleyen önemli bir ifadedir. Biz, Mustafa Abi’yi tanımaktan, onunla dost olmaktan ve onun kardeşi olmaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi. Mustafa Çalık’ın Türkiye’nin milli davalarına yaptığı katkıları anlatan Destici, onun fikirleri ve duruşunun Türk milletine büyük bir miras bıraktığını vurgulayarak, Dr. Mustafa Çalık’ın ölümüyle birlikte Türkiye’nin önemli bir liderini kaybettiğini sözlerine ekledi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mustafa Çalık Son Yolculuğuna Uğurlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir