Türkiye’nin Yakından Tanıdığı Uzman İsimden Bolu Depremi Değerlendirmesi

Naci Görür

Bolu’da dün geceden beri ardı ardına meydana gelen depremler paniğe yol açtı. Depremlerde can ve mal kaybı yaşanmazken gözler uzman isimlerin deprem değerlendirmelerine çevrildi. Jeolog ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bolu depremini değerlendirdi.

Bolu’da Ardı Ardına Yaşanan Depremler Paniğe Neden Oldu

Kandilli Rasathanesi’nde yer alan bilgilere göre Bolu’da gece saatlerinden itibaren toplamda 6 deprem meydana geldi. Bu depremlerin en etkili olanı ise gece saatlerinde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki Bolu Merkez’de yaşanan deprem oldu.

Edinilen bilgiye göre, Bolu’da gece saat 01.03’te 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD tarafından yayımlanan verilere göre deprem 4.2 büyüklüğünde 7.31 kilometre derinliğinde Bolu merkezli deprem meydana geldiği öğrenildi. Bolu’da meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem çevre illerden de hissedildi.

Şehir merkezinde ve yurtlarda kalan birçok öğrenci deprem nedeniyle dışarıya çıktı. Panik halindeki vatandaşlar evlerinden sokağa fırlayarak korku dolu anlar yaşadı.

Bolu Valiliği’nden Deprem Açıklaması

Valiliğin açıklamasında şöyle denildi, “Bugün saat 01:03’te merkez üssü Bolu Merkez Yeşilçele köyü olan 4.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Deprem dolayısıyla kurumlarımıza bildirilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Ekiplemizce saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Naci Görür’den Bolu Depremi Değerlendirmesi

Ünlü Jeolog ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür Bolu depremi ile ilgili değerlendirmesinde, “Bolu-Mesciçele’de 4,2 deprem oldu. Bolu’nun hemen kuzeyinde küçük küçük doğrultu atımlı faylar var. Bunlardan biri kırılmış olmalı. Sevgiyle” ifadelerine yer verdi ve aşağıdaki haritayı paylaştı.

Bolu Deprem Haritasi

(Haber: Hüseyin Calp)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin Yakından Tanıdığı Uzman İsimden Bolu Depremi Değerlendirmesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir