1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bolu’nun Sırlı Hazinesi Olan Bu Türbeye Gelen Aç Kalmıyor

Bolu’nun Sırlı Hazinesi Olan Bu Türbeye Gelen Aç Kalmıyor

Hayreddin Turbe 4

Bolu’nun Elmalık köyü sınırlarındaki ormanlık alanda yer alan Tokadi Hayreddin Hazretleri Türbesi, manevi atmosferi ve tarihiyle her yıl binlerce yerli ve yabancı vatandaşın ilgisini çekiyor. İslam’a ömrünü adayan Hayreddin Hazretleri’nin türbesi, gelen ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Bolu’daki Gizemli Türbede Yıllardır Sır Saklanıyor

Hayreddin-i Tokadi Hazretleri’nin vefatının ardından bölgeye uzak düşmeyen manevi mirası, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlıyor. Türbenin bulunduğu ormanlık alanda, Hayreddin-i Tokadi Hazretleri’nin öğrenci yetiştirdiği ve uzlete çekildiği bölgede, her gelen ziyaretçiye özel olarak yemek ikram ediliyor.

Hayreddin Türbe 1

Ücretsiz Yemek Cenneti Mi?

Türbenin hemen yanında yer alan aşevi, Türkiye genelinde bir ilki gerçekleştirerek ziyaretçilere ücretsiz yemek ikramında bulunuyor. Aynı zamanda, bölgeye yardımlarla ayakta duran aşevi ve cami inşa çalışmalarıyla daha da genişleyecek. Tamamlandığında ise ziyaretçilerin namaz kılabileceği mescit, bir kütüphaneye dönüştürülecek.

Hayreddin Turbe 5

Bolu’nun Perde Arkası: Tokadi Hayreddin Türbesi

Halil İbrahim Taştan, Sivas’tan ailesiyle birlikte gelerek, “Çok güzel bir yer, çok hoşumuza gitti. Kızım ve eşimle birlikte geldik. Onlar da çok beğendiler” dedi. Muammer Bozkurt ise, İngiltere’den gelerek, “Hayreddin Tokadi Hazretleri’nin yüzü suyu hürmetine dua edilirse, Cenabı Allah tarafından dualar kabul olur” diyor ve ekliyor: “Buraya geldiğinizde ne kadar sıkıntı içerisinde olursanız olun buradan ayrılırken çok büyük hafiflik hissedeceksiniz.”

Hayreddin Turbe 2

Bolu’da Şifa Bulanlar Anlatıyor

Tokadi Hayreddin Türbesi İmam Hatibi Recep Balay, Hazret’in Tokatlı olduğunu belirterek, “Hocası Cemalettin Halveti Hazretleri Tokat’tan İstanbul’a geldiğinde öğrencisi olan Hayreddin Tokadi Hazretlerini kendi yanına alıyor ve yetiştirmeye devam ediyor. Bolu’da İmaret Camisi’nin yanı başında eğitimine devam eden Hazret, uzun yıllarını bu bölgede geçirmiştir.”

Hayreddin Turbe 3

Manevi Enerji Patlaması

Tokadi Hayreddin Sürmeli Muhiddin ve Ahmed Bolevi Tasavvuf Yolu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Durmaz, türbenin yanında 12 yıldır ücretsiz yemek ikramı yapıldığını vurgulayarak, “Burası, Osmanlı’dan sonra kervansaray hükmünde bir yer. Gelen herkese yemek ikram ediliyor. Kim onun misafiri olarak geliyorsa herkese yemek ikram edilir. Burası vatandaşların yardımıyla ayakta kalıyor. Bir belediye ya da iş adamı yok” diye konuştu.

(Haber: Kemal Akın)

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’nun Sırlı Hazinesi Olan Bu Türbeye Gelen Aç Kalmıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir