Burada Emlak Fiyatları Tavan Yapacak: Eskişehir’in En Sağlam İlçesi Belli Oldu

burada emlak fiyatlari tavan yapacak eskisehirin sn saglam ilcesi belli oldu CmwDNy9M.jpg

Eskişehir Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Can Ayday’dan Deprem Analizi: Sivrihisar’ın Sağlam Zemini

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Can Ayday, Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinin sağlam bir zemine sahip olduğunu belirtirken, “Eskişehir’de deprem açısından şanslı ilçelerden biri olan Sivrihisar” dedi.

Eskişehir’in Deprem Haritası Üzerinden Analiz: İnönü İlçesi Tehlikeli Konumda

Eskişehir’de yaşayan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Can Ayday, düzenlenen yeni deprem haritası üzerinde Eskişehir’in konumunu değerlendirdi. İnönü ilçesinin Eskişehir fay zonu üzerinde bulunması nedeniyle oldukça tehlikeli bir konumda olduğunu ifade etti.

Sivrihisar: Eskişehir’in En Güvenli Zemini Üzerine Kurulu İlçesi

Eskişehir’in en sağlam zemine sahip ilçesinin Sivrihisar olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Can Ayday, SivSivrihisar’ın granodiyorit gibi sağlam bir kayanın üzerine kurulduğunu açıkladı.

Eskişehir İlçeleri Arasında Deprem Risk Analizi

Prof. Dr. Can Ayday, Eskişehir’in ilçeleri arasında deprem riski bakımından en az ve en çok riskli yerleri değerlendirdi. İnönü ilçesinin riskli bir konumda olduğunu belirten Ayday, Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerinin de riskli yerleşim yerleri olduğunu söyledi. Diğer yandan, Sivrihisar’ın deprem açısından daha az riskli bir ilçe olduğunu vurgulayan Ayday, bölgenin granit ve granodiyorit gibi sağlam kayalıklara sahip olmasının avantajlı olduğunu belirtti.

Sivrihisar: Şanslı İlçelerden Birisi Deprem Açısından

Prof. Dr. Can Ayday, Sivrihisar’ın Eskişehir’de deprem açısından şanslı ilçelerden biri olduğunu söyleyerek, zeminin depremin etkisi açısından önemine dikkat çekti.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Burada Emlak Fiyatları Tavan Yapacak: Eskişehir’in En Sağlam İlçesi Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir