Bolululara Kötü Haber! Simit Fiyatları Patladı

Simit Fiyatları

Bolu’da Simit Fiyatları Yükseldi

Bolu’da, un, susam, tahin, yağ, elektrik ve doğal gaz gibi ana giderlerdeki artışlar ile işçilik ücretlerindeki yükselişler ve kira maliyetlerindeki artışlar, simit fiyatlarına yeni bir zammı beraberinde getirdi. Bolu Lokantacılar, Pastacılar, Fırıncılar Odası, simitçilerin maliyet artışlarına yönelik taleplerini değerlendirerek, simit fiyatlarını güncelledi.

80 Gramı 7,5 TL’den 10 TL’ye Çıktı!

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında yüzde 20’lik bir artışla 5 TL’den 6 TL’ye yükselen simit fiyatları, Temmuz 2023’te 7,5 TL’ye çıkarak tüketicilere sunulmaya başlanmıştı. Ancak, maliyetlerdeki artışlar nedeniyle Bolu’da faaliyet gösteren simitçiler, yeni bir fiyat güncellemesi yapma kararı aldı. Temmuz 2023’ten bu yana 80 gramı 7,5 TL’den satılan susamlı simidin fiyatı, 2,5 TL’lik bir artışla 10 TL olarak belirlendi.

Neden Zamlı Tarifeler?

Bolu Lokantacılar, Pastacılar, Fırıncılar Odası, maliyetlerdeki artışların yanı sıra, işçilik ücretlerindeki yükselişler ve kira maliyetlerindeki önlenemeyen artışlar nedeniyle simit fiyatlarında zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti. Bu durum, son bir yıl içinde birçok ürüne yapılan zamların bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

Tüketicilere Kötü Haber

Bolu’da simit fiyatlarındaki yeni düzenleme ile tüketiciler, artan maliyetlere ayak uydurmak adına daha yüksek bir bedel ödemek zorunda kalacak. Bu durum, sektördeki diğer ürünlerde de benzer tarifelerin güncellenebileceği ihtimalini gündeme getiriyor.

(Haber: Batuhan Solğun)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
2
vir_sl_
Virüslü
Bolululara Kötü Haber! Simit Fiyatları Patladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir