İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği ile Gerede İmam Hatip Gönüllüleri Derneği iş birliğinde Kişisel Gelişim Eğitim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, Geredeli gençlere ve ailelere yönelik konferans verdi.
Gerede İmam Hatip Gönüllüleri Derneği 3 ay gibi bir sürede kurulduktan sonra çalışmalarına başladı.
Dernek, Gerede’de, Yeni Mahalle ve Dayıoğlu olmak üzere diğer mahallelerden toplam 237 öğrenciyi ücretsiz okula taşıma hizmeti veriyor. Hedefi sadece okul ile sınırlı tutmayan dernek, eğitimin kalitesini yükseltmek adına Kişisel Gelişim Eğitim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’ın gençlere ve ailelere yönelik konferans vermesine vesile oldu. Dernek, çocukların sadece dünyevi değil uhrevi ihtiyaçlarını ve milli ve manevi değerlere, anne ve babaya saygılı, çevresine karşı duyarlı olabilecek şekilde eğitimlerini yükseltmek adına istişareler sonunda konferans verilmesi kararlaştırıldı. Hafız Kemal Halıcı Hoca Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan program Gerede İmam Hatip Gönüllüleri Derneği Başkanı İsmail Yerlikaya’nın açılış konuşması ile devam etti.
Gerede İmam Hatip Lisesi Ziya Kahraman Spor Salonu’nda saat 14.00’da lise öğrencilerine yönelik yapılan programda; gençliğin şuan ki durumu, gençlerin bir hedefinin olması, telefon ve facebook kullanımın başarıyı düşürmede en büyük etkenler arasında olduğu gibi konulardan bahsedilirken, saat 19.00’da ailelere yönelik düzenlenen programda ise, ailelere çocuklarına her şeyin üniversite kazandırmaktan ibaret olmadığını, aynı zamanda vatanına milletine faydalı olmak gibi önemli hedefleri olması için yardım etmeleri, çocuklarına bu ülkeye nasıl hizmet edebileceği ile ilgili hedefleri ve hayalleri olmadı gerektiğinden, anne babaya ve öğretmenlere saygılı ve itaat göstermesi gerektiği konuları üzerinde duruldu.
Gerede İmam Hatip Gönüllüleri Derneği Başkanı İsmail Yerlikaya, dernek olarak kısa süre kurulduktan sonra yardımlarla çalışmalara başladıklarını belirterek, ‘’Gerede Kaymakamı, Gerede Belediye Başkanı ve hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile kurulduk. Derdimiz, devlet İmam Hatip Liselerinin eski güzel günlerine dönmesi için çalışmalar yapıyor. 4+4+4 ile İmam Hatip Liseleri ile diğer liseler eşitlenmiş oldu. Çünkü 28 Şubat sürecinde katsayı ve başörtüsü sorunu ile geri plana itilmişti. Şuanda devletimiz bu hakları geri iade ederek diğer okullarla eşitledi. Çocuklarımızın da başarılı olabilmesi için öncelikle fiziki koşullarda daha sonra eğitim konusunda çalışmalara başladık’’ diye konuştu.
Yerlikaya, ahlaklı inançlı çevresine ailesine ve milletine devletine bayrağına karşı saygılı nesillerin erişmesinde de dernek olarak katkı sağlamak istediklerini, bu kapsamda ünlü Sıtkı Aslanhan Bey’in konferans vermesine yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.
20 yıl öncesi Türkiye ile şimdi ki Türkiye manzarasının farklı olduğundan bahseden Aslanhan, “Son yıllarda gazetelerde çıkan cinayet haberlerinin iletişimsizlikten kaynaklanıyor. Anne baba çocuk üçgeninde iletişimin kopuk olmasından kaynaklanıyor. İntihar ve cinayet ve evden kaçma gibi olayların arttığı ve bu konu hakkında da kendime dert edindim ve şehir şehir dolaşıyorum. İnternetin sınırsız olmasının zararlı ama kötü karşı değilim’’ şeklinde konuştu.
Ailelere akşamları yarım saat olsun çocukları ile konuşmayı denemelerini tavsiye eden Aslanhan, “akşamları aileniz ile birlikte televizyon internet karşısından uzaklaşıp çay meyve saati gibi etkinlikte bulunarak iletişim kurun. Yoksa çocuklarınız internetten kaç yaşında ve belirsiz kişilerle saatlerce internet aracılığı ile konuşup kötü alışkanlıklara yada kandırılmaya neden olabilir. En iyisi siz kendiniz çocuğunuzu anlamaya dinlemeye çalışın’’ dedi.
Aslanhan, öğrencilere sosyal medyanın, telefonun, televizyonun başarıya giden yolda olumsuz tesirleri olduğunu, yenilen içilen ürünlere içindeki maddelerden dolayı dikkat edilmesi gerektiğini istedi.
Program sonunda Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Belediye Başkan Vekili İsmail Çetin ve Okul Müdürü Kani Parlak Kişisel Gelişim Eğitim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’a deri kemer ve cüzdan takımı hediye ederek anlamlı ve faydalı oldukları düşünceleri paylaştığından dolayı teşekkür etti.