AĞIZLARA LAYIK LEZZET
Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Tarihi Orta Çarşı’nda faaliyet gösteren bir çay ocağında çalışan çift, bölgenin ve misafirlerin damak zevkine hitap edecek yeni bir lezzet sunuyor. Kenan ve Semra Zehir çifti, Burdur salebi ve Mudurnu cevizi ile hazırladıkları tatlılarını “Muhlep” olarak adlandırıyor.
BEĞENİ TOPLUYOR
Kenan Zehir, çiftin özgün tarifiyle hazırladıkları tatlıyı Mudurnu halkının ve ilçeyi ziyaret eden misafirlerin büyük beğenisini kazandığını belirtiyor. Yaklaşık 3 yıldır Burdur Bucak’tan salep getirip sattıklarını ifade eden Zehir, bu süreçte gelen olumlu tepkilerin kendilerini yeni bir lezzet arayışına yönlendirdiğini dile getiriyor.
Zehir, “Burdur salebimiz çok beğenildi. Sonrasında ‘Neden Mudurnu ile özdeşleşmiş bir tatlı yapmayalım?’ dedik. Salepten tatlı oluşturabileceği fikri kafama yattı. Eşimle ortaya böyle güzel bir ürün çıkarttık.” diyor.
BAKIN İSMİ NEREDEN GELİYOR
“Muhlep” adını, Mudurnu ve salep kelimesinin ilk ve son harflerinden alarak tatlılarının ilçeyi temsil etmesini sağlayan çift, tatlılarında organik Mudurnu sütü, Mudurnu cevizi ve Burdur salebi gibi yerel ürünleri kullanıyor. Tatlılarında herhangi bir katkı maddesi bulunmaması ve hafif tat profiliyle öne çıkan “Muhlep”, müşterilerden olumlu geri bildirimler alıyor.
TİCARİ FİKİRLER OLUŞUYOR
Semra Zehir, tatlılarının katkısız ve yerli ürünlerle yapıldığı için beğenildiğini vurgulayarak, “Muhlep ile ilgili çok güzel hayallerimiz var. İleride paket halinde satışa sunmayı düşünüyoruz. İnşallah ilçemize güzel bir tatlı kazandırmışızdır. Yaz aylarında meyveli denemelerimize başlayacağız.” şeklinde konuşuyor.
Mudurnu ilçesi için özgün bir lezzet olan “Muhlep” tatlısı, yöresel tatların ve yerel ürünlerin önemini vurgulayarak bölge turizmine de katkı sağlıyor.
(Haber: Kemal Akın)