Ankara’nın O Bölgesi Türkiye’nin En Kirlisi!

Hava Kirliliği 1

Ankara’da O Mahalle Alarm Veriyor

Türkiye’nin hava kalitesi, Dünya Hava Kalite Endeksi’nin son raporuna göre riskli bir grupta yer alıyor. Bu rapora göre, Ankara’nın Ulus mahallesi dünya çapındaki en yüksek hava kirliliği ölçümlerinin yapıldığı noktalardan biri olarak öne çıkıyor. Ulus, aynı zamanda Türkiye çapında insan sağlığı bakımından en tehlikeli havaya sahip yer oldu. Türkiye’nin doğu illerinde ise hava kalitesi oldukça temiz.

Türkiye’nin Havası “Sağlıksız”

“Dünya Hava Kalite Endeksi” projesi kapsamında hazırlanan “World’s Air Pollution: Real-time Air Quality Index” isimli sitede, Türkiye’nin hava kirliliği haritası açıklandı. Anlık olarak paylaşılan verilere göre, Türkiye genelinde birçok şehrin hava kirliliği seviyeleri dikkat çekiyor. Ülkenin hava kalitesi ağırlıklı olarak “sağlıksız ve kısmen sağlıksız” olarak nitelendirilirken, Batı Avrupa’da bu seviye “iyi” olarak belirtiliyor. İstanbul, Türkiye’nin en kalabalık şehri olmasına rağmen hava durumu “tamamen sağlıksız” olarak belirlenmiş.

Ankara Dünyaya Meydan Okuyor!

Webtekno’nun haberine göre, Ankara Ulus’ta bulunan hava izleme istasyonu, dünya çapında en yüksek hava kirliliği seviyelerinin ölçüldüğü noktalardan biri olarak öne çıkıyor. Bu istasyonda zaman zaman 800 puanın üzerine çıkan hava kirliliği seviyesi, sokağa çıkmanın bile tehlikeli olduğunu gösteriyor. Çin ve Hindistan’da hava kirliliği bazı bölgelerde 600 seviyelerine ulaşırken, Ulus’ta görülen 800 seviyesine henüz rastlanmamış.

Ankara Çankaya

En temiz hava ise Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunda bulunan şehirlerden Siirt, Bitlis, Van, Ağrı ve Ardahan bölgelerinde ölçüldü. Batıda ise Datça ve Fethiye gibi bölgeler ile kuzeyde Sinop, temiz hava kalitesiyle öne çıkıyor.

İşte Ankara’daki Ölçüm Değerleri

Ancak, Dünya Hava Kalite Endeksi projesinin ölçüm sonuçları kesinlik içermiyor. Ankara’nın Ulus mahallesine yakın olan Sıhhiye’de hava kalitesi seviyesi kısmen sağlıksız olarak 151 puana kadar çıkarken, Bahçelievler’de bu değer 77’ye kadar düşüyor. Bu durumda, Ulus’taki istasyonun yanlış ölçüm yapma olasılığı da göz önünde bulunduruluyor. Ayrıca, Ulus bölgesindeki hava kirliliğinin bazı özel nedenlerden dolayı ekstra kirli olma ihtimali de üzerinde durulan konular arasında yer alıyor.

Bu sonuçlar, Türkiye’nin hava kalitesi üzerinde derinlemesine düşünmeyi gerektiriyor ve gelecekteki tedbirlerin alınmasını zorunlu kılıyor.

(Haber Merkezi)

2
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
6
_a_rm_
Şaşırmış
7
vir_sl_
Virüslü
Ankara’nın O Bölgesi Türkiye’nin En Kirlisi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir