Yazar İlhan Akın, sosyal ve kültürel projeleri eş zamanlı olarak yürütüyor. Yazar Akın, son olarak Değerler Eğitimi Projesiyle öğrencilerle bir araya geldi.
Eğitimci-Yazar İlhan Akın, kitap okumayı alışkanlık olmaktan çıkarıp zevke dönüştüren Değerler Eğitimi Kılavuz Hikaye Kitabı için Konya’da öğrenciler ve aileleri ile buluştu. Akın’ın, Değerler Eğitimi Projesi çerçevesinde kaleme aldığı Kılavuz niteliğindeki kitaplar Düzce, Sivas, Bitlis, Çorum, Samsun’dan sonra İstanbul Bağcılar ve Konya’da da on binlerce öğrenci tarafından uygulanıyor.
Projenin ikinci yıl uygulandığı Konya’yı ziyaret eden yazar Akın Meram, Karatay, Selçuklu, Çumra, Bozkır ilçelerinde Yazar-Öğrenci Buluşması çerçevesinde öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.
Çoklu hedef odaklı ve toplumun maddi-manevi tüm değerlerini kucaklayan Başarmaya Hazırım projesi sayesinde ülkemizde çokça uygulanan Yazar-Öğrenci buluşmaları Türkiye’de ilk defa Konya’da öğrenci yazar- öğrenci buluşmasına dönüştü.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Belediye başkanı Uğur İbrahim Altay’ın katkıları, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in destekleriyle il genelinde İlkokul öğrencilerine 2 yıldır uygulanan “Başarmaya Hazırım” adlı projede 40 bin öğrenciye ulaşıldı.
Özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerini değerler eğitimiyle tanıştırarak, ailece kitap okumayı alışkanlıktan çıkarıp zevke dönüştürmeyi başaran Akın, proje dahilinde, komşularına bir tabak yiyecek taşımasını kapsayan komşu günü etkinliğine de öncülük etti. Proje, haftanın bir günü aynı saatte öğrencilerin, komşuda pişen komşuya da düşer sloganıyla komşuya yemek götürülmesini içeriyor.
“Başarmaya Hazırım” projesinden başka Düzce-Sivas-Bitlis ili genelinde üç yıl süreyle uygulanan; “Annem Varsa Ben De Varım”, “Ben Büyüdüm Anne”, “Adını Sen Koy”, “Sadece Sizin İçin”, Bolu ili genelinde üç yıl süreyle uygulanan;, “Bir Şehir Bir Çocuk ve Bolu”, Çorum ili genelinde uygulanan; “Başarmaya Hazırım”, Samsun ili genelinde uygulanan; “İstersem Ben De Başarırım”, İstanbul/Bağcılar’da 6. Sınıf öğrencilerine uygulanan; “Hayallerime Bir Adım Daha” adlı, uygulandığı ilin tüm değer ve özelliklerini içeren kılavuz kitapları aileler ve öğrenciler tarafından beğeniyle okunuyor.
Çeşitli sebeplerle okula gidemeyen anne ve babaları Açık Ortaokul, Açık Lise, hatta Açık Üniversite eğitimine yönlendiren proje kitapları ortak bir okuma hafızası geliştirerek aileleri sosyal hayatın içine dahil ediyor.
Proje, o ilin ve o bölgenin unutulmaya yüz tutmuş hikaye, masal, söylence, ninni, mani, tekerleme, türkü, şarkı, şiir ve ağıt gibi kültürel değerleri öğrenciler üzerinden kayıt altına alıp ile ait Unutulmaya Yüz Tutmuş Değerler adlı bir kitap kazandırıyor.
2017 yılından bu yana yaklaşık 400 bin öğrenciyle buluşan proje sayesinde, illerin istatistik verilerine göre 4 Milyon civarında kitap okumuş oldu.
Hindistan, Orta Doğu, Kafkaslar, Avrupa, Uzak Doğu olmak üzere daha çok Dünya Medeniyetleri ile ilgili kitaplar yazan 2012 Yılı, Yılın Romancısı seçilen Yazar Akın’ın 42 eserinden bazıları yabancı dillere çevrildi ve üniversite çevrelerinde tez çalışmalarına konu edildi.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün destekleriyle hazırladığı, “Geçmişten Günümüze Düzce” adlı eseri çıktı.
Yazar Akın, Hafız Hasan Efendi’nin hayatını anlatan; “Bir Devrin Efendisi”, Şeyhülislam Vekili Düzceli Muhammed Zahit Kevseri’nin hayatını anlatan; “Sılada Gurbet”, Osmanlı Dönemi’nde Düzce’nin fethini gerçekleştiren Konur Alp’in hayatını anlatan; “Zor Bey-Konur Alp” gibi romanlarla Düzce’nin değerlerini kitaplaştırarak ölümsüzleştirdi.
(Haber Merkezi)