Ankara’da Büyük Fırsat: 325 Euro Destek Müjdesi!

featured

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara’da çalışan annelere 12 ay boyunca 325 euro (11 bin 339 TL) destek sağlanacağını açıkladı.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kadınları çalışma hayatının her kademesinde desteklemeye devam ettiklerini belirtti. Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla gerçekleştirilen bu proje ile, annelerin çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmalarının önüne geçilmesi ve kayıtlı istihdamda kalmalarının sağlanması amaçlanıyor.

Başvurular Başladı

Bakan Işıkhan, “Projemizin ikinci dönemine başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Proje kapsamında; Ankara, İstanbul ve İzmir’de, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 euro (11.339 TL) destek sağlanacak. Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedeflediğimiz projeden toplam 7 bin kadın faydalanacak.” dedi.

bakan vedat isikhan genclerle ve is insanlariyla bulustu sRa5I9qu.jpg
Bakan Vedat Işıkhan

EDU-CARE II Projesi ile Destek

“Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II)” kapsamında başvurular, SGK Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Proje Portalı üzerinden e-Devlet aracılığıyla yapılabiliyor.

Proje Hedefleri

Bu destek, annelerin iş hayatında daha aktif ve sürekli olmalarını sağlarken, çocuk bakımı konusunda da eğitimli ve sigortalı bakıcıların teşvik edilmesini amaçlıyor. Projeden faydalanacak 7 bin kadın, hem ekonomik destek alacak hem de çocuklarının güvenli ve eğitimli ellerde bakımını sağlama imkanı bulacak.

Ankara’da çalışan anneler için bu önemli destek, aile ekonomisine katkıda bulunmanın yanı sıra, kadınların iş gücüne daha fazla katılımını sağlamayı hedefliyor. Bu tür projelerle, kadınların iş hayatında daha güçlü ve kararlı bir şekilde yer alması teşvik ediliyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da Büyük Fırsat: 325 Euro Destek Müjdesi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir