Samsun’da Marketlerde Sıkı Denetim

samsunda marketlerde siki denetim Q9DAeMU7.jpg

Ticaret Bakanlığı ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde Samsun’daki marketlerde fiyat ve etiketlere yönelik kontrol yaptı.

Samsun İl Ticaret Müdürlüğü gruplarının kent genelindeki kontrollerinde marketlerdeki eserlerin 3 aylık alış ve satış fiyatlarını incelendi, etiket ve kasa fiyatları karşılaştırıldı.

Samsun Ticaret Müdürü Kürşat Turpçu, gazetecilere, kontrollere aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Turpçu, “Fiyat etiketleriyle ilgili olarak kasa ve etiket ortasında rastgele bir fark olup olmadığı konularında kontrollerimizi icra ediyoruz. Doğal bu kontrollerimizi yalnızca bu alanda yapmıyoruz. Bilhassa ulusal mahallî zincir marketlerde meyve ve zerzevat reyonlarıyla ilgili olarak da faal bir halde kontrollerimizi sürdürüyoruz. Eserlerdeki künyeler üzerinden de eserlerin nerede üretilip kimin ne kadar fiyata sattığını ve bu kapsamda da o eserler üzerinde faiş fiyat artışı olup olmadığı konularında kontrollerimizi icra ediyoruz.” dedi.

Yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle kontrolleri sıklaştırdıklarını lisana getiren Turpçu, şunları kaydetti:

“Perakende bölümümüzde faaliyet gösteren işletmelerle ilgili, fahiş fiyat artışıyla ilgili olarak alt limit 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar artırılmıştır. Öbür taraftan stokçuluk olarak isimlendirilen kabahatler kapsamında da alt limiti 1 milyon, üst limitte 12 milyon liraya çıkarılan bir ceza parametresi uygulanmaktadır. Cezalar sahiden can yakıcı hale gelmiştir, onun için bilhassa fırsata dönüşecek birtakım davranışlardan kaçınmalarını bilhassa istirham ediyoruz. Aksi taktirde büyük cezalarla karşı karşıya kalacaklar.”

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Samsun’da Marketlerde Sıkı Denetim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir