Bolu’da Devrim Niteliğinde Tedavi Yöntemi

featured

BAİBÜ’den Diş Tedavisinde Devrim

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, modern dijital yöntemler kullanarak tedavi süreçlerini hızlandırıyor ve hasta konforunu artırıyor. Geleneksel ölçüm işlemlerinde sıkça yaşanan bulantı sorununu ortadan kaldıran dijital yöntemler, verilerin arşivlenmesi ve üretim hatalarının minimize edilmesi gibi avantajlar sunuyor. Bu yenilikçi yaklaşımlar sayesinde fakülte, çevre illerden protez diş tedavisi için gelen hastalar tarafından da tercih ediliyor.

Mide Bulantısına Son

Uzman hekimler, hastaların ağızlarının dijital görüntüsünü alarak bilgisayar ortamına aktarıyor. Bu verilerle tasarlanan dişler, 3 boyutlu yazıcılarla üretiliyor. Bu sayede, hastalar uzun süre beklemek zorunda kalmadan tedavilerini tamamlayabiliyorlar. BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamiyet Kılınç, dijital sistemlerin hasta konforunu ön planda tuttuğunu belirterek, bu sistemlerin mide bulantısı sorununu ortadan kaldırdığını vurguladı. Kılınç, “Geleneksel ölçü alımı sırasında özellikle üst çenede birçok hastamız mide bulantısı sorunu yaşamaktadır. Dijital sistemle hastalarımız öğürme refleksi olmadan rahatlıkla ölçüm yapabiliyor” dedi.

Hızlı ve Konforlu Diş Tedavisi

Dijital sistemler zaman tasarrufu da sağlıyor. Veriler herhangi bir laboratuvara saniyeler içinde aktarılabiliyor ve protez dişler 3 boyutlu yazıcılarla hızlıca üretiliyor. Kılınç, uygun vakalarda protezlerin aynı gün içerisinde hastalara takılabildiğini belirtti. Ayrıca, hastaya ait verilerin arşivlenmesi, protezlerin kaybolması veya zarar görmesi durumunda hızlıca yeniden üretilebilmesini sağlıyor.

3D Yazıcı ile Aynı Gün Yeni Diş

Kılınç, “Bu sistemler sayesinde bir telefon görüşmesinden sonra yenisini üretip hastamız geldiğinde teslim edebiliyoruz. Böylece işlemlerin başa dönmesine gerek kalmıyor” diye ekledi. Diğer bölümlerle entegre çalışan üretim sistemleri, geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. Kılınç, “İmplant olsun, diş restorasyonları olsun çok geniş yelpazede hizmet veriyoruz” dedi.

Diş Hekimliğinde Dijital Çağ Başladı

Önceki yöntemlerde hastaların aylarca beklemek zorunda kaldığını ifade eden Kılınç, dijital yöntemlerle kişiye bağlı hataların da minimalize edildiğini belirtti. “Zamanın çok önemli olduğu hastalarımız bulunabiliyor. Uygun vakalarda aynı gün içerisinde protezi teslim edebiliyoruz” dedi. Çok sayıda hastanın Kocaeli, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sakarya ve Düzce’den geldiğini belirten Kılınç, Ankara ve İstanbul’dan gelen hastaların da olduğunu ve yeterli hekim sayısıyla hızlı hizmet sunduklarını vurguladı. Kılınç, sosyal hayatta göz önünde bulunan hastaların kısa sürede tamamlanan tedaviden çok memnun kaldığını sözlerine ekledi.

(Haber: Hüseyin Calp)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Devrim Niteliğinde Tedavi Yöntemi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir