Bolu’da Bıçak Bileyicilerin Kurban Mesaisi

Bolu'da Bıçak Bileyicilerin Kurban Mesaisi

Bolu’da Kurban Bayramı öncesinde bıçak bileme dükkanlarında yoğunluk arttı. Şehirde hizmet veren bıçak bileme ustası Mehmet Usta, bayram dolayısıyla yoğunluk yaşadıklarını belirtti.

Kurban Bayramı yaklaşırken, Bolu’daki bıçak bileme dükkanlarında hareketlilik gözlemleniyor. Bayram hazırlıkları kapsamında vatandaşlar, kurbanlık kesimi için bıçaklarını biletmek üzere Mehmet Usta’nın dükkanına akın ediyor.

El Yapımı Bıçaklar Tercih Ediliyor

Mehmet Usta, Kurban Bayramı’nda kurbanlıkların ve etlerin kesimi için el yapımı bıçakların tercih edildiğini belirtti. “Bıçak bileme işlemini babamdan öğrendim. Bıçaklar herkese götürülmez. Bu işi bilen kişilerin yapması gerekir.” diye konuşan Mehmet Usta, bu meslekteki bilgi ve tecrübenin önemine dikkat çekti.

Keskin Bıçakların Önemi

Mesleğini uzun yıllardır icra eden Mehmet Usta, kurban kesiminin zorlu bir iş olduğunu ve kesim yapan kişinin bıçağının keskin olmasının gerekliliğini vurguladı. “Keskin olmayan bıçakla yapılan kesim hem kişiye hem de kurbanlığa eziyet verir.” şeklinde konuşarak, keskin bıçakların hem kesim sürecini kolaylaştırdığını hem de hayvana acı vermediğini ifade etti.

Bolu’daki bıçak bileme ustalarının yoğun mesaisi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı en iyi şekilde geçirmeleri için devam ediyor. Mehmet Usta, bayram öncesi tüm müşterilerinin bıçaklarını en iyi şekilde hazırlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

(Haber: Kemal Akın)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Bıçak Bileyicilerin Kurban Mesaisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir