Bolu’da Gençler Seslerini Yükseltti: Doğu Türkistan Sahipsiz Değildir

Bolu'da Gençler Seslerini Yükseltti: Doğu Türkistan Sahipsiz Değildir

Bolu’da gençler tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla Doğu Türkistan’da yaşananlara dikkat çekildi. Onlarca genç ellerinde Doğu Türkistan bayraklarıyla alanda hazır bulundu.

Bolu Turancılar Teşkilatı, Pazar günü Bolu merkezde bulunan Uğur Mumcu Parkı’nda bir basın açıklaması yaptı. Doğu Türkistan’daki zulmü protesto etmek ve Uygur Türklerinin yaşadığı insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 30 kişi katıldı.

Teşkilat Başkanı Halil Çelik, açıklamayı okuyan kişi ve teşkilatın sancağını taşıyan bir kişi etkinlikte önde yer aldı. Arkada ise gençler ellerinde Gök Bayrak olarak da bilinen Doğu Türkistan bayrağıyla hazır bulundu.

“Doğu Türkistan sahipsiz değildir, Uygur Türkleri yalnız değildir”

Bolu Turancılar Teşkilatı adına okunan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Ay yıldızlı gök bayraklı Türklerin yurdu Doğu Türkistan.

Bizim ata topraklarımızda kalan Doğu Türkistan Türkleri neredeyse iki buçuk asırdır Türklüğün binlerce yıllık düşmanı Çinlilere karşı vatanlarının müdafaası ve bağımsızlığı uğruna amansız bir mücadele vermektedirler. Onlar, hiçbir Türkün ödemediği bedeli ödeyerek son iki yüz yıldır işgalci Çin’in akıl almaz zulüm ve saldırılarına karşı koymaktadırlar. Özellikle Ocak 2017 tarihinden beri uygulamaya konan eğitim ve uyum bahanesiyle açılmış ‘Nazi Kampları’nı aratmayan zulüm merkezleri ve ‘kardeş aile’ uygulaması, insanlığın gördüğü en iğrenç ve adi uygulamalardır.

Esasında Doğu Türkistan’daki dram bir insanlık dramıdır. Türkiye’deki kuruluşlar meseleye bu açıdan yaklaşmalıdır. Meseleyi ideolojik kompartımanların dışında tutarak daha gür sesle gündeme getirmeleri daha doğru ve isabetli kararlar almaya zorlamaları gerekmektedir. Zira bu sessizlik Türkiye’yi uzaktaki öz vatanı bilmiş, Türkiye Türklerini kan kardeşi, dindaşı ve dildaşı bilmiş Doğu Türkistanlıları çok derinden üzmekle birlikte onları sonu gelmez umutsuzluğa, hayal kırıklığına ve çaresizliğe itmektedir.

Bolu Turancılar Teşkilatı ve Turancı Dernekler Birliği olarak hak mücadelemizin yanı sıra sorumlu Türkçülük anlayışımızın gereği ve milli bir sivil toplum teşkilatı olarak nerede bir insanlık ayıbı var ise, nerede Türk Milletinin başı dertte ise onların feryadı olmaya devam edeceğiz.

Doğu Türkistan sahipsiz değildir, Uygur Türkleri yalnız değildir.

Basın açıklamamızı Başbuğ Atatürk’ün şu sözleriyle sonlandırıyoruz: Al Bayraktan Gök Bayrağa Selam Olsun!”

(Haber: Murat Kalaycı)

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Gençler Seslerini Yükseltti: Doğu Türkistan Sahipsiz Değildir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir