Ankara’da Başıboş Köpekler Dehşet Saçtı: Dördünü Öldürüp Birini Yaraladılar

ankarada basibos kopekler dehset sacti dordunu oldurup birini yaraladilar htB1VbV2.jpg

Ankara’nın Akyurt ilçesine bağlı Güzelhisar Mahallesi’nde başıboş köpekler 4 koyunu telef etti, bir keçi ise saldırıdan yaralı olarak kurtuldu. Güzelhisar sakinleri ise bir vatandaş tarafından mahallelerine yapılan köpek barınağının kaldırılmasını istedi.

Ankara’nın Akyurt ilçesine bağlı Güzelhisar Mahallesi’nde besicilik yapan Ahmet Görgülü, hayvanlarının başıboş köpeklerin saldırısına uğradığını belirtti.

Görgülü, “Mahallemize bir vatandaş barınak yaptı ve burada yaklaşık 200 köpek bulunuyor, çevresinde de 50 civarında başıboş köpek geziyor. Hayvanlarımı otlatmaya çıkardım, başlarından 50 metre ayrılınca bu olay yaşandı. Gözümüzün önünde yaşandı, koyunları köpeklerin elinden zor aldık. Yetkililere bildirdik, saldırgan köpeklerden ikisi yakalandı. Gelip sürekli kontrol ediyorlar” diye konuştu.

“Hapsettim”

Korkudan hayvanlarını otlatmaya çıkaramadığını söyleyen Görgülü, “Ben Büyükşehir’i de aradım, ilçe belediyeleri sorumlu dediler. Ama bizim burada köpek barınağı yok. Alınan köpek aşı yapılıyor, yine aynı yere bırakılıyor. Böyle bir sıkıntı var. Zararlı bir köpek varsa toplanacak. Şimdi koyunlarımı çıkaramıyorum ben, çevirdiğim yerde hapsettik, korkudan çıkaramıyoruz” dedi.

Somut adım atılmasını bekliyorlar

Başıboş gezen köpeklerin daha önce bir kişiye saldırdığını ifade eden Güzelhisar Mahalle Muhtarı Emrah Bölükbaşı ise, mahallelerine bir vatandaş tarafından yapılan barınağın kaldırılması için yetkililere başvuruda bulunduklarını kaydetti. Muhtar Bölükbaşı, “Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız konuyla ilgileniyorlar. Bir an önce somut adım atılmasını bekliyoruz” dedi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da Başıboş Köpekler Dehşet Saçtı: Dördünü Öldürüp Birini Yaraladılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir