Sakarya’da 16 Kişiye İkinci Bayramı Yaşattılar

sakaryada 16 kisiye ikinci bayrami yasattilar gCI9DvsR.jpg

Sakarya’da bayram süresince cankurtaranlar, hızlı ve etkili müdahaleleriyle 16 kişiyi hayata döndürdü. Profesyonel ekiplerin başarılı çalışmaları, bölgedeki güvenliği ve acil durum müdahalelerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Sakarya Sahillerinde Cankurtaranlar Hayat Kurtarıyor

Sakarya’nın denize kıyısı olan ilçelerinde görev yapan cankurtaran ekipleri, Kurban Bayramı süresince 16, göreve başladıkları günden bu yana ise 20 kişiyi boğulmaktan kurtardı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi cankurtaran ekipleri, Karasu, Kaynarca ve Kocaali ilçelerinde güvenliği artırarak, arife gününden bayramın 4. gününe kadar 16 boğulma vakasına müdahale etti. Ekipler, 3 ilçede toplam 45 kule ve 72 cankurtaranla hizmet verdi.

Sezon Öncesi Eğitim ve Testler

Cankurtaran Grup Amiri Samet Karaca, tatilcileri sürekli bir arada tutarak güvenlik önlemlerini artırdıklarını belirtti. Karaca, “8 Haziran’dan bu yana Kaynarca, Kocaali ve Karasu’da 45 kule ve 72 cankurtaranla hizmet verdik. Sezon öncesinde arkadaşlarımızı çeşitli testlere ve eğitimlere aldık. Bayram hazırlığını farklı şekilde yaptık. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar ve İtfaiye Daire Başkanımız Vedat Selamet’in talimatlarıyla bayram için ayrı bir program hazırladık” dedi.

Boğulma Vakaları Azaldı

8 Haziran’dan beri 20 boğulma vakasına müdahale ettiklerini belirten Karaca, “Boğulma vakalarının 16’sı Kurban Bayramı’nda meydana geldi. Bu sayının geçen yıllara göre az olmasının sebebi cankurtaranların sürekli tatilcileri uyarmasıdır. Ekiplerimiz hiç oturmuyor, sürekli gözleri denizde. Sezonu kayıpsız atlatmak ve Karasu’nun kötü imajını değiştirip, güvenli sahil olarak adlandırılmasını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Cankurtaranların kendilerine güven verdiğini belirten tatilcilerden Zeynep Özlem Karakelle, “Bir kadın yaralandı ve cankurtaranlar hemen müdahale etti. Herkesi belli bir alanda tutmaya çalışıyorlar. Daha sığ yerlerde değil cankurtaranların olduğu bölgelerde denize girmeyi tercih ediyoruz” derken, Beyhan Köse ise “Güvende olduğumuzu hissediyoruz. Çok ilgililer, anında müdahale ediyorlar” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sakarya’da 16 Kişiye İkinci Bayramı Yaşattılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir