Bolu’nun Tarihi Mabedi İbadete Kapatıldı

featured

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yer alan ve 1600’lü yıllarda inşa edilen tarihi Asilbey Camisi, restorasyon çalışmaları için ibadete kapatıldı.

Mudurnu’nun Musalla Mahallesi’nde bulunan Asilbey Camisi’nde, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları başlatıldı. Tarihi cami, bu süreçte 3 ay boyunca ibadete kapalı kalacak.

Restorasyon Talebi İletildi

Mahalle Muhtarı Metin Şenol, uzun süredir ihtiyaç duyulan restorasyon taleplerini Kaymakamlığa ve Müftülüğe ilettiklerini belirtti. Şenol, “Vakıflar Genel Müdürlüğü, yaptığı incelemelerin ardından 3 ay içerisinde restorasyonu tamamlamak üzere çalışmalarına başladı.” dedi.

Daha Önce Restorasyon Yapılmıştı

Asilbey Camisi, 2008 yılında da kapsamlı bir restorasyon çalışmasından geçmişti. Bu yeni restorasyonla birlikte, tarihi yapının korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

Bolu’nun kültürel mirasının önemli bir parçası olan Asilbey Camisi’nde yapılan çalışmalar, hem yerel halk hem de ziyaretçiler tarafından yakından takip ediliyor. Restorasyon sürecinin ardından caminin yeniden ibadete açılması bekleniyor.

(Haber: Murat Kalaycı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’nun Tarihi Mabedi İbadete Kapatıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir