Bolu’da Şenlik Heyecanı: Yüzlerce Kişi Katıldı

featured

Bolu’nun Mengen ilçesinde bu yıl 7’ncisi düzenlenen Yöresel Giyim Kültür Şenliği, büyük bir katılımla gerçekleşti. Mengen Yöresel Giyim Kültür Şenliği Düzenleme Komitesi tarafından Pazarköy köyünde organize edilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Coşku ve Eğlence Bir Arada

Açılış konuşmalarının ardından, yöresel halk oyunlarıyla devam eden şenlikte, vatandaşlar geleneksel kıyafetlerini giyerek davul ve klarnet eşliğinde eğlendi. Etkinlikte, Mengen’in en iyi temsil eden yöresel kıyafeti giyen kişinin belirlendiği yarışma büyük ilgi gördü. En fazla alkışı alan Şaban Öztürk, “şenlik ağası” seçilerek ödüllendirildi.

Lezzet ve Misafirperverlik

Şenlik boyunca davetlilere nohutlu pilav ve ayran ikram edildi. Katılımcılar, müzik eşliğinde oyun havaları oynayarak eğlenceli vakit geçirdi. Şenliğe Mengen Belediye Başkanı Vural Turan da katılarak, vatandaşlarla bir araya geldi.

Kültürün Yaşatılması

Mengen Yöresel Giyim Kültür Şenliği, ilçenin zengin kültürel mirasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına büyük önem taşıyor. Her yıl artan katılımla düzenlenen şenlik, yöre halkı için bir buluşma ve eğlence fırsatı sunuyor.

(Haber: Batuhan Solğun)

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Şenlik Heyecanı: Yüzlerce Kişi Katıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir