Bolu’da Öğrencilerin Yeni Adresi

featured

BAİBÜ’de eğitim gören öğrenciler, kaldıkları yurtlarda açılan kurslarla kişisel gelişimlerini ve yeni hobiler edinme fırsatı buluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarda konaklayan öğrencilere yönelik düzenlenen 30’ar kişilik çeşitli kurslar arasında resim, sabun yapma, İngilizce, işaret dili ve akıl-zeka oyunları yer alıyor.

Bu kurslar sayesinde öğrenciler, boş zamanlarını değerlendirirken hem kişisel becerilerini geliştiriyor hem de sosyal çevrelerini genişletme imkanı buluyor. Kurslar, öğrencilerin sınav, staj gibi yoğun dönemlerinde dahi barınma ihtiyacını karşılamak üzere yaz boyunca açık kalan nöbetçi yurtlarda devam ediyor.

Kişisel Gelişime Katkı

BAİBÜ Gölköy Yerleşkesindeki Gölköy Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Tülay Orhan, öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli kurslar düzenlediklerini belirtti.

Öğrencilerin kurslara aktif katılım göstererek memnuniyetlerini dile getirdiğini vurgulayan Orhan, “Öğrencilerimiz, düzenlediğimiz 9 farklı kurs sayesinde hem becerilerini artırıyor hem de yeni yetenekler keşfediyorlar. Hepsi çok mutlu ve memnun.” şeklinde konuştu.

Sosyal Çevreyi Geliştirme

BAİBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü öğrencisi Gamze Koç, yurtta düzenlenen etkinliklere katılarak kişisel gelişimini desteklediğini ifade etti.

Koç, “Burada resim kursuna katılarak uzun süredir ilgimi çeken bir hobiyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Ayrıca, kurslar sayesinde yeni arkadaşlar edindim ve sosyal çevremi genişlettikçe öz güvenim de arttı.” dedi.

Stresten Uzaklaşma ve Yeni Keşifler

BAİBÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Özge Zeytinci ise resim kursuna katılarak stres attığını ve yeni yetenekler kazandığını belirtti.

Kursların öğrencilere sınav ve eğitim dönemlerinde kafa dağıtmak için önemli bir imkan sunduğunu aktaran Zeytinci, “Kurslar, bizim için hem sanatsal hem de sosyal açıdan büyük bir katkı sağlıyor.” şeklinde konuştu.

(Haber: Münire Karabulut)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Öğrencilerin Yeni Adresi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir