Mahmut Arıkan Kimdir? Saadet Partisi’nin Genel Başkan Adayı Belli Oldu

Mahmut Arıkan - Saadet Partisi Genel Başkan Adayı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 30 Haziran 2024’teki kongrede yerini Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan’a bırakmaya hazırlanıyor. Mahmut Arıkan’ın özgeçmişi ve parti içindeki geleceği hakkında detaylar haberimizde.

Saadet Partisi, 30 Haziran 2024’te gerçekleşecek 3. Olağanüstü Kongresi’nde sürpriz bir değişime sahne olacak. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, aday olmayacağını açıklayarak, yerini kime bırakacağını duyurdu.

Genel Merkezin Tercihi Netlik Kazandı

Bugün yapılan Saadet Partisi Olağan Genel Kurulu’nda İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Birol Aydın, Kayseri Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, Ankara Milletvekili ve Genel Sekreter Mesut Doğan ile Genel Başkan Yardımcıları Ömer Abdullah Ayhan ve Fatih Aydın’ın isimleri öne çıkıyordu. Parti içindeki bu isimler arasında, genel merkezin tercihi ise netlik kazandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yaptığı açıklamada Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan’ın Saadet Partisi Genel Başkan adayı olduğunu resmen duyurdu. Karamollaoğlu’nun aday olmayacağını açıklamasıyla birlikte gözler, kongrede genel başkan adaylarının kim olacağına çevrilmişti. Bu beklenen açıklama, partinin geleceği açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

Mahmut Arıkan Kimdir?

  • 1977 yılında Kayseri’de doğan Mahmut Arıkan, Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
  • Serbest ticaretle uğraşan ve inşaat mühendisliği yapan Arıkan, MÜSİAD, ASKON, İMO, Cansuyu ve AGD gibi sivil toplum kuruluşlarında aktif rol aldı.
  • Saadet Partisi’nin kurulduğu günden itibaren çeşitli kademelerde görev alan Arıkan, 2023 genel seçimlerinde Kayseri milletvekili olarak TBMM’ye girdi.
  • Evli ve üç çocuk babası olan Arıkan, partide gençlik kolları başkanlığı, ilçe başkanlığı ve il başkanlığı gibi görevlerde bulundu.

Saadet Partisi’nde yeni bir dönemin başlayacağının sinyallerini veren bu gelişme, partinin siyasi stratejileri ve geleceği açısından büyük önem taşıyor. Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan’ın liderliğinde, Saadet Partisi’nin nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

(Kemal Akın)

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mahmut Arıkan Kimdir? Saadet Partisi’nin Genel Başkan Adayı Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir