Ankara’ya Önemli Ziyaret: Özbekistan’dan Geldiler

Özbekistan heyeti Ankara Ticaret Odası’nı ziyaret ederek, ikili iş ilişkilerini güçlendirmek için önemli adımlar attı.

Özbekistan Yatırımlar, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Akram Aliev, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti. Heyet, ATO Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Türkiye ve Özbekistan arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Özbekistan Yatırımlar, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Akram Aliev liderliğindeki heyet, ATO Başkanı Gürsel Baran ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında Türkiye ile Özbekistan arasındaki ticaret potansiyeli ele alındı. ATO Başkanı Baran, iki ülke arasındaki ticaret hacminin potansiyelinin üzerinde olduğunu belirterek, bu potansiyelin artırılması gerektiğini vurguladı.

Bakan Yardımcısı Aliev ise Özbekistan’ın hızla gelişen nüfusu ve yatırım imkanları hakkında bilgi verdi. Heyet, Ankara’nın sağlık turizmi, eğitim ve medikal sektörlerinde iş birliği fırsatlarını değerlendirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Baran ve Aliev’in ortak kararıyla, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi adına bir eylem planı oluşturulması kararlaştırıldı. İki ülke arasındaki iş birliğinin artırılmasına yönelik adımların atılması için heyetler arasında yakın temasın devam edeceği bildirildi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’ya Önemli Ziyaret: Özbekistan’dan Geldiler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir