İçişleri Bakanı Yerlikaya: 72 Kişi Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15-23 Haziran tarihlerini kapsayan Kurban Bayramı tatili sebebiyle, yurt genelinde meydana gelen 7 bin 408 trafik kazasında 72 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 bin 274 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığındaki Şehit Demet Sezen Konferans Salonu’nda, 9 günlük Kurban Bayramı tatiline ilişkin trafik verileriyle ilgili basın açıklaması düzenledi. Açıklanan verilere göre, Kurban Bayramı’nda 7 bin 216 kaza meydana geldi ve 33 ilde 72 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 12 bin 274 olarak açıklandı.

Geçen yıla oranla bu yılki Kurban Bayramı denetimlerinde 2 katı personelin görevlendirildiğini belirten Bakan Yerlikaya, toplam 66 bin 92 personelin görev yaptığını ve 3 milyon 687 bin 894 aracın denetlendiğini ifade etti.

Bakan Yerlikaya, bayram tatili süresince yaşanan trafik kazalarında 72 kişinin hayatını kaybettiğini ve 12 bin 274 kişinin yaralandığını söyledi. Ayrıca, Eskişehir’deki bir trafik polisinin emniyet kemeri uyarısının bir otobüs kazasında önemli rol oynadığı da belirtildi.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamaları üzerine trafik kazalarındaki artış dikkat çekerken, vatandaşlara trafik kurallarına uymaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapılıyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İçişleri Bakanı Yerlikaya: 72 Kişi Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir