Ankara’da Tarihi Zam Geliyor: Tek Seferde Fiyatlar Uçacak!

featured

Ankara’da akaryakıt fiyatlarına yapılan son zamların ardından otogaza da (LPG) zam yapılacağı duyuruldu. Sektör kaynaklarına göre, yeni fiyat tarifesi bu gece yarısından itibaren yürürlüğe girecek.

Başkent Ankara, son dönemde artan akaryakıt fiyatlarına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Otogaza (LPG), bu gece yarısından itibaren 1 lira 75 kuruş zam yapılacak.

Bu zamla birlikte otogazın litre fiyatı ortalama 22,95 TL’ye yükselecek. Benzin ve motorine daha önce yapılan zamlarla birlikte Ankara’da benzinin litre fiyatı 43,37 TL, motorinin litre fiyatı ise 43,48 TL olarak güncellenmişti.

Akaryakıt Benzin Mazot Zam İndirim

Ankara’da 3 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan ÖTV artışının da akaryakıt fiyatlarına yansıması bekleniyor. Haziran ayı ÜFE verilerine göre, benzinde 2,06 TL, motorinde ise 1,93 TL’lik bir ÖTV artışı bekleniyor.

KDV oranındaki yüzde 20’lik artış da eklendiğinde, vergi yükü benzinde 2,47 TL, motorinde ise 2,32 TL’ye ulaşacak. Başkentte son dönemde sürekli artan akaryakıt fiyatları, sürücülerin bütçelerini zorlamaya devam ediyor.

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak zamla birlikte otogaz fiyatları da önemli ölçüde artacak. Sürücüler, araçlarının yakıt maliyetlerinde ciddi bir artışla karşı karşıya kalacaklar.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da Tarihi Zam Geliyor: Tek Seferde Fiyatlar Uçacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir