Ankara Bu İhtiyacı Topraksız Tarımla Karşılanacak

ankara bu ihtiyaci topraksiz tarimla karsilanacak NeNCCdmf.jpg

ANFA Genel Müdürlüğü heyeti, Ankara’nın Beypazarı ilçesinde topraksız tarımla işletilecek seraların yapılması için saha incelemeleri gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Genel Müdürlüğü, Beypazarı’nda inşa ettiği seralarda çok sayıda ilçenin çiçek ve meyve ihtiyacının karşılanmasının ardından topraksız tarım yapılacak tesisin kurulması çalışmalarına başladı.

ANFA Genel Müdürü Yıldırım Özer, bu kapsamda yaptığı arazi incelemesinde, kısa sürede hayata geçirmeyi planladıkları proje sayesinde Ankara ve ilçelerinin tüm çiçek ihtiyacının topraksız tarımla işletilecek seralardan karşılanacağını bildirdi.

Topraksız Tarım Nedir?

Topraksız tarım, bitkilerin toprak yerine besin çözeltileriyle desteklenmiş su veya inert (aktif olmayan) büyüme ortamlarında yetiştirildiği bir tarım yöntemidir. Bu yöntem, su kullanımını minimize ederken bitkilerin ihtiyaç duyduğu besinleri doğrudan köklerine ulaştırarak daha hızlı ve verimli bir büyüme sağlar.

Topraksız tarım, dikey tarım, hidroponik ve aeroponik sistemler gibi çeşitli yöntemlerle uygulanabilir. Özellikle suyun ve toprağın sınırlı olduğu alanlarda, yüksek verimlilik ve sürdürülebilirlik sunarak tarımda devrim niteliğinde bir yenilik olarak kabul edilmektedir

(Haber Merkezi)

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2
vir_sl_
Virüslü
Ankara Bu İhtiyacı Topraksız Tarımla Karşılanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir