Başkent Ankara’nın Çubuk ilçesinde, dedelerinden miras aldığı çorbacılığı sürdüren Hayta ailesi, kelle paça çorbasıyla müşterilerinin damaklarında unutulmaz tatlar bırakıyor.
Çorbacılığı babasından öğrenen aşçı Durmuş Hayta, her gün özenle hazırladığı kelle paça çorbasıyla mesleğini nesilden nesile aktarmaya çalıştığını belirtiyor. Hayta, “Yaptığımız işkembe, mercimek, kelle paça ve ayak paça çorbalarının hepsinin ayrı bir lezzeti var. Özellikle kelle paçamız kemik kırığına iyi gelir. Bu nedenle de her zaman ilgi odağız,” diyerek çorbalarının sağlık açısından da faydalı olduğunu vurguluyor.
Üçüncü Nesilden Özel Sunumlar
Çorbacılığı üçüncü nesil olarak sürdüren Emre Hayta da, Ankara’nın farklı ilçelerinden bile çorba içmek için dükkanlarına gelenlerin olduğunu söylüyor. Emre Hayta, kelle paçanın içine sarımsak, tereyağı ve salça sosu ekleyerek yaptığı sunumların büyük beğeni topladığını ifade ediyor. “Çorbalarımızın hepsi kemik suyu ile yapılır. Biz diyoruz ki kelle, paça ve işkembe çorbaları Çubuk’ta içilir,” diyerek iddialarını ortaya koyuyor.
Çubuk’un Meşhur Yoğurtlu Paça Çorbası
Restoranda beş yıldır usta olarak çalışan Murat Baysal ise, “Çubuk’umuzun meşhur kuzu ayağıyla yapılan yoğurtlu paça çorbasını yapıyoruz. Çorbamız Ankara’da bir numara diyebiliriz,” diyerek yerel lezzetlerin önemini vurguluyor.
Müşterilerden Tam Not
Müşteriler de Hayta ailesinin çorbalarını başka yerlerde yedikleri kelle ve paçadan çok daha lezzetli bulduklarını dile getiriyorlar.
Ankara’nın Çubuk ilçesinde, Hayta ailesinin çorbacılığı dedelerinden miras aldıkları geleneksel lezzetleri modern sunumlarla birleştirerek müşterilerine sunması, hem damaklarda unutulmaz tatlar bırakıyor hem de sağlık açısından fayda sağlıyor. Eğer yolunuz Çubuk’a düşerse, bu özel çorbaları tatmayı ihmal etmeyin.
(AA)