Tanju Özcan Söz Verdi

Tanju Özcan Basın Açıklaması

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, EURO 2024 Son 16 Turu’nda A Milli Takımımızın kazandığı maç sonrası “bozkurt” işareti yaparak sevinen Merih Demiral’ın heykelini dikeceğini duyurdu. Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Size söz Merih Demiral’ın bozkurt işareti yapan heykelini Bolu’ya dikeceğim. Hadi bakalım Avrupa bana da ceza yazsın bakalım,” dedi.

UEFA’dan Merih Demiral’a 2 Maç Ceza

UEFA, EURO 2024 Son 16 Turu’nda Türkiye’nin Avusturya’yı mağlup ettiği maçta galibiyeti getiren golleri atan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı. Bugün açıklanan kararla, Merih Demiral’a ‘Genel davranış ilkelerine uymaması, temel terbiye kurallarını ihlal etmesi, spor etkinliklerini sportif olmayan gösteriler için kullanması ve futbol sporunu itibarsızlaştırması’ gerekçesiyle 2 maçtan men cezası verildi.

Türk Milli Futbolcu Merih Demiral'ın Gol Sevinci

Başkan Özcan’dan Tepki

Tanju Özcan, UEFA’nın kararına sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Merih Demiral’a verilen cezayı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bu cezayı engelleyemeyen Futbol Federasyonunu lanetliyorum,” ifadelerini kullandı. Özcan, ayrıca Merih Demiral’ın bozkurt işareti yapan heykelini Bolu’ya dikeceğini yineleyerek, Avrupa’ya meydan okudu: “Size söz Merih Demiral’ın bozkurt işareti yapan heykelini Bolu’ya dikeceğim. Hadi bakalım Avrupa bana da ceza yazsın bakalım.”

Bolu’da Heykel Tartışması

Tanju Özcan’ın bu açıklamaları, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Merih Demiral’ın bozkurt işareti yaparken tasvir edilecek heykelinin Bolu’ya dikilmesi, şehirde ve ülke genelinde çeşitli tepkilere neden oldu. Kimileri Özcan’ın bu kararını desteklerken, kimileri ise UEFA’nın cezasını haklı buldu.

(Haber: Hüseyin Calp)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tanju Özcan Söz Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Tebrikler başkanım bir Bolu Göynük olarak gurur duyuyorum sizinle

    Cevapla