Ankara’da Yeni Dönem Başladı: Haftada Bir Gün Tatil Olacak!

featured

Ticaret Bakanlığı’nın kararı doğrultusunda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi. Ankara’daki berberler ise bu kararı pazar günleri çalışmama yönünde aldı.

Ticaret Bakanlığı, sektör paydaşlarının talep ve önerilerini dikkate alarak, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olması gerektiğine karar verdi. Uygulamanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığı tespit edilen işletmelere idari yaptırım uygulanacağı duyuruldu. Bu kapsamda, Ankara’daki berberler pazar günleri çalışmama kararı aldı.

“Haksız Rekabet Ortadan Kalktı”

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, başkentteki berberlerin artık pazar günleri çalışmayacağını açıkladı. Kara, “Bu kararı berberler olarak bekliyorduk. Aslında çoğu berber pazar günleri kapatıyordu ancak herkes bu kurala uymayınca kapatanlar da açmak zorunda kalabiliyordu. Bakanlığın düzenlemesiyle haksız rekabet ortadan kalmış oldu,” dedi.

Berber Kuaför Saç Kesimi

Sezayi Kara, valilikle yaptıkları görüşmede pazar günü berberlerin kapalı olmasının uygun olduğunu belirttiklerini ifade ederek, berberlerin bu karardan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Kara, “Berberlerimiz artık bir gün dinlenme fırsatı bulacağı için daha verimli çalışacak. Esnafımız ailesine ve sevdiklerine zaman ayıramıyordu. Düzenlemeyle berberlerimiz artık kendilerine ve sevdiklerine vakit ayıracak,” diye konuştu.

Haftanın 6 Günü Çalışacaklar

Sezayi Kara, pazartesi gününden itibaren berberlerin haftanın 6 günü çalışacağını belirterek, “Berberlerimizin daha verimli ve mutlu bir şekilde hizmet vereceğine inanıyoruz,” dedi. Bu düzenlemenin, hem esnafın hem de müşterilerin daha iyi hizmet almasını sağlayacağını vurguladı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da Yeni Dönem Başladı: Haftada Bir Gün Tatil Olacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir