Bolu’da Şampiyonların Mücadelesi Başladı: 40 Gün Sürecek

Bolu'da Şampiyon Köyler Ligi Futbol Turnuvası başladı

Bolu’da büyük bir heyecanla beklenen Şampiyon Köyler Ligi Futbol Turnuvası, bu yıl 64 köy takımının katılımıyla başladı. 40 gün sürecek turnuva, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Bolu’da 2022 yılında 28 köy takımının katılımıyla başlayan turnuva, üçüncü yılında katılımcı sayısını iki katından fazla artırarak 64 takıma ulaştı. Haftalar öncesinden yapılan kura çekimi ile turnuvanın fikstürü belirlendi. Akşam saatlerinde oynanan ilk maçlarla start alan turnuva, 40 gün boyunca sürecek ve takımlar kıyasıya mücadele edecek.

Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen turnuvanın gördüğü yoğun ilgi, sporun Bolu’daki önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

“Spor Kenti Bolu İçin Büyük Bir Adım”

Bolu ASKF Başkanı Cemalettin Metin, turnuvanın üçüncü yılına girmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “28 takımla başladığımız turnuva bugün 64 takıma çıktı. Bolu spor kenti olacaksa, spor turizmine katkı sağlayacaksa bu turnuva bunların en önde gelenlerinden bir tanesi. Tribünler dolu. Görüyorsunuz her taraf insan seli. Bolu’da 12 ay organizasyonlarla dolu bir sezon geçiriyoruz. Ben buradan katılan tüm takımlara başarılar diliyorum. İnşallah kazasız, belasız, sakatsız, hak edenin kazanacağı bir turnuva olsun. Tüm katılan takımlara da teşekkür ediyorum. Yaklaşık 40 gün diye planlıyoruz ama herhangi bir aksilik olmazsa, hava durumu gibi etkenler de göz önünde bulundurularak Ağustos’un 13-15’i gibi bitirmeyi düşünüyoruz,” diye konuştu.

“Köyler Arasında Dostluk Bağları Güçleniyor”

Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Özdoğan ise turnuvanın köyler arasında dostluk bağlarını güçlendirdiğini belirterek, “Köylerin gençleri birbirlerini tanıyorlar. En güzel tarafı da bu. Zaten adı üzerinde dostluk turnuvası. Bu maçlara bakıyorsun çocuklar geliyor, anneler babalar geliyor, dedeler nineler geliyor, torunu seyretmeye. O yönden çok önemli. Yarın caddede çocuk birbiriyle karşılaştığında bu çocuklar köyler birbirini tanımıyordu. Bu şekilde tanımış oluyorlar,” dedi.

Turnuva süresince Bolu’nun farklı köylerinden gelen takımlar, 40 gün boyunca dostluk ve rekabet dolu maçlarla seyircilere keyifli anlar yaşatacak. Sporun birleştirici gücünü gözler önüne seren bu turnuva, Bolu’nun spor turizmine de önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

(Haber: Batuhan Solğun)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Şampiyonların Mücadelesi Başladı: 40 Gün Sürecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir