Ankara’da Kulaklarınızı Tıkayın: Keçiören’in Ardından Mamak’a Uyarı Geldi!

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Başkent Ankara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, gök gürültülü sağanak yağışlar Ankara’nın Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak, Etimesgut ve Sincan gibi en kalabalık ilçeleri başta olmak üzere şehir genelinde kuvvetli şekilde etkili olacak. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

Ankara Valiliği’nden Ek Uyarı

Ankara Valiliği de gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı. Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Ankara’da beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Alınacak Önlemler

Yetkililer, özellikle yağış anında açık alanlarda bulunmamayı, sürücülerin dikkatli ve yavaş araç kullanmalarını ve su baskınlarına karşı hazırlıklı olunmasını tavsiye ediyor. Ayrıca, sel ve su baskını riskine karşı bodrum katlarında bulunan eşyaların korunması ve yüksek yerlere çıkılması gerektiği belirtiliyor.

Ankara’da yaşayan vatandaşların meteorolojik uyarıları dikkatle takip etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları büyük önem taşıyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da Kulaklarınızı Tıkayın: Keçiören’in Ardından Mamak’a Uyarı Geldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir