Bolu’da Yol Açıldı: Artık Daha Hızlı Müdahale Edilecek

Bolu’da 12 kilometrelik orman yolu açıldı 1

Bolu’nun Mengen ilçesindeki ormanlık alanlarda 12 kilometrelik yeni orman yolu açılarak, olası orman yangınlarına daha hızlı müdahale edilmesi hedefleniyor. Orman yolları şebeke planlarında yer alan Akkaya Orman İşletme Şefliği, Pazarköy Orman İşletme Şefliği, Mengen Orman İşletme Şefliği ve Kayrak Orman İşletme Şefliği’nde toplam 12 kilometrelik yeni orman yolu yapımı tamamlandı.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait iş makineleriyle yapılan yollar, Mengen Orman İşletme Müdürlüğü yapı denetim görevlileri tarafından sürekli denetim altında tutuldu. Yolların teknik standartlara uygun olarak inşa edilmesi sağlandı. B tipi orman yolu standartlarında yapılan bu yollar, bölgedeki üretim, koruma, silvikültür gibi ormancılık faaliyetlerinin daha etkin ve hızlı bir biçimde yapılabilmesi için planlandı.

Boluda 12 kilometrelik orman yolu acildi 2

Yeni orman yolları, muhtemel orman yangınlarında yangın sahasına daha hızlı ulaşarak erken müdahale ile yangınların kısa sürede söndürülmesine olanak sağlayacak. Bu sayede orman yangınlarıyla mücadelede önemli bir adım atılmış olacak.

Mengen Orman Yolları:

  • Akkaya Orman İşletme Şefliği: 4 kilometre
  • Pazarköy Orman İşletme Şefliği: 3 kilometre
  • Mengen Orman İşletme Şefliği: 2.5 kilometre
  • Kayrak Orman İşletme Şefliği: 2.5 kilometre

Yeni açılan bu orman yolları, sadece yangın müdahalesi değil, aynı zamanda ormancılık faaliyetlerinin genel verimliliğini artırmak adına da büyük bir önem taşıyor.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yapılan çalışmaların ormancılık faaliyetlerinde sağladığı hız ve etkinliğin, bölgenin doğal kaynaklarının korunmasında da önemli bir rol oynayacağını vurguladı. Ayrıca, bu tür projelerin devam edeceğini ve orman yollarının genişletilmesi için çalışmaların süreceğini belirttiler.

(Haber: Hüseyin Calp)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Yol Açıldı: Artık Daha Hızlı Müdahale Edilecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir