Ankara’nın Yakınındaki Saklı Cennet Keşfedilmeyi Bekliyor!

Akkaya Bolu Traverten 2

Başkent Ankara’ya oldukça yakın olan bu eşsiz doğal mekan, kaçamak yapmak isteyen Ankaralıların vazgeçilmez rotası haline geldi. Huzur dolu kısa süreli bir tatilin vazgeçilmez adresi olan bu nokta, güzelliği ile herkesi büyülüyor. İster piknik yapabileceğiniz, ister konaklama sağlayabileceğiniz bu yer, kısa süreli tatillerin de ideal adresi olacak.

Bolu’nun Doğal Güzellikleri

Ankara’ya yakınlığı ile bilinen Bolu, eşsiz doğasıyla yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakıyor. Bolu’nun farklı noktalarında keşfedilmeyi bekleyen birçok güzellik saklı. Bunlardan biri de Bolu’nun Pamukkalesi olarak bilinen Akkaya Travertenleri.

Akkaya Bolu Traverten 1

Akkaya Travertenleri: Bolu’nun Pamukkalesi

Bolu kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Akkaya Travertenleri, doğası ve mineral yönünden zengin sularıyla yaz kış ilgi odağı oluyor. Yazın vatandaşların suyunda serinlediği travertenler, kışın ise kartpostallık manzaralar sunuyor. Şifa deposu olarak bilinen maden sulu havuzlarda sedef, sivilce, egzama gibi cilt hastalıklarına çare arayanlar şifa buluyor.

Her Mevsim Ziyaret Edilebilir

Akkaya Travertenleri, Bolu’nun küçük Pamukkalesi olarak anılıyor. İçeride mesire alanları, travertenler, traverten mağaraları, maden suyu çeşmesi, yürüyüş yolu, seyir terası ve maden suyu havuzları bulunuyor. Maden sulu havuzlar yaz-kış 21-22 derece arasında sabit kalıyor ve şifa kaynağı olarak biliniyor. Sedef hastalıkları, cilt hastalıkları, sivilce ve egzama gibi rahatsızlıklara iyi gelen bu su, sağlık arayanların uğrak noktası.

Akkaya Bolu Traverten 3

Ankaralıların Gözde Mekanı

Ankara’dan sürekli olarak ziyaret edilen Akkaya Travertenleri, şifa bulup geri dönenlerin favorisi haline gelmiş durumda. Pamukkale travertenlerine uzak olan illerden gelenler, Akkaya Travertenleri’ni tercih ediyor. Bu doğal güzellik, hem Bolulular hem de çevre illerden gelen ziyaretçiler için adeta bir cennet.

Bolu’nun saklı güzelliklerinden biri olan Akkaya Travertenleri, doğaseverler ve şifa arayanlar için mükemmel bir kaçış noktası. Ankara’ya yakınlığı ile dikkat çeken bu doğal mekan, her mevsim ziyaretçilerine eşsiz deneyimler sunuyor.

(Haber Merkezi)

15
mutlu
Mutlu
3
_zg_n
Üzgün
3
sinirli
Sinirli
4
_a_rm_
Şaşırmış
4
vir_sl_
Virüslü
Ankara’nın Yakınındaki Saklı Cennet Keşfedilmeyi Bekliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir