Mehmet Karagözoğlu
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Güncel
  4. İlçemize dair iki konu

İlçemize dair iki konu

Mehmet Karagözoğlu İlçemize Dair İki Konu

Değerli okuyucularımız, bugünkü yazımda iki farklı konuya değinerek ilgililerin dikkatini çekmek istiyorum. Umarım iyi niyetle yazdığım bu konulara, alâka gösterilir ve gereken neyse yapılır.

Değineceğim ilk konu; Yıldırım Bayezid Camii şadırvanının üstünde bulunan, müftülüğe ait gençlik merkezidir. Bundan 7-8 yıl önce, yine zamanın müftüsünce açılan o mekânda halkımız oturur parasını verir çayını içer, gazete, dergisini okur, kütüphanesindeki kitapları gözden geçirirdi. Zaman zaman da dinî sohbetler yapılırdı. Müftülük de idare ve denetimini üstlenirdi. Ta ki bir tamirata başlandı, bina elden geçirildi. Ne ilginçtir ki yenilenen binanın kapısına kilit vuruldu. Evet bir tabela var. Ama bir faaliyet yok, kapı kilitli. İlçemizde zaten faal bir Millet Kıraathanesi yok. O mekân çalıştırılarak pek âlâ böyle bir fonksiyon icra edebilir. Halkımız; dedikodu yapılmayan, sigara içilmeyen nezih bir sohbet mekânına kavuşmayı istiyor ve yetkililerden oranın tekrar faaliyete geçirilmesini bekliyor.

***

İkinci konuya gelince. Dün Esentepe’ye çıktığımda 3-5 karavanın değişik noktalarda konuşlandığını gördüm. Bu karavan olayı Türkiye için başlangıç aşamasındaki bir sorundur. Medyanın özendirmesi ve tatil fiyatlarının pahalılığı, kiraların yüksekliği v.b sebeplerle karavanda ikâmet yaygınlaşıyor. Yasal ve idarî mevzuat konusunda da boşluk var. Maalesef bildiğim ve gördüğüm kadarıyla karavan sahipleri kamuya ait boş buldukları park, yol kenarı, deniz kenarı, mesire yeri, otopark vb. her yere adeta çökmektedirler. İstanbul, Antalya, Alanya vb. şehirlerin halkları ve pek çok belediye bu sorunla uğraşmaktadır.

Geleceği görüyorum ve muhterem Belediye Başkanını, Belediye Meclisi’ni ve diğer idarî, inzibatî makamları uyarıyorum. Esentepe için karavan konusu başlangıç aşamasındaki bir sorundur. Kısa bir süre sonra 30-40’a ulaşırsa şaşmamak gerekir. Güvenlik, çevre kirliliği, park problemi oluşturması, çevreye rahatsızlık vb. konularda potansiyel sorun üretme tehlikesi olan bu konuda âcilen tedbir alınmalı, gerekenler hemen yapılmalıdır. Benden söylemesi.

Her iki konuya çözüm getirecek olan yetkililere teşekkür etmek bizim için mutluluk olacaktır inşallah.

Kalın sağlıcakla…  

İlçemize dair iki konu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir