Kastamonu’da 10 Bin Yıllık Buğdayın Hasat Vakti Geldi

kastamonuda 10 bin yillik bugdayin hasat vakti geldi RnRk2NHO.jpg

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde 10 bin yıllık geçmişe sahip siyez buğdayının hasadı başladı. Üreticiler, bu yılki verimden memnun olduklarını ve siyez ürünlerine olan talebin yüksek olduğunu belirtiyor.

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde yaklaşık 12 bin dekar alanda ekilen siyez buğdayı, iç ve dış piyasada ham ve işlenmiş şekilde talep görüyor.

Üreticilerden İrfan Çakal, basına, hasadına başladıkları siyez buğdayında, bu yıl verimin iyi olduğunu söyledi.

İhsangazi’de siyez buğdayı ürünleri üzerine işletmesi olduğunu belirten Çakal, “Siyezimizi işliyoruz, unlu mamüller üretiyoruz, kargo ile Türkiye’nin her yerine gönderiyoruz. Hasat yeni başlamasına rağmen şu an bile aşırı talep var.” diye konuştu.

İlçede çiftçilik yapan Kalfat Mahallesi Muhtarı Hüseyin Eybercioğlu da verimden memnun olduklarını dile getirerek, ürünün organik olduğunu vurguladı.

Eybercioğlu, “Bu yılki hasat dönemimiz başladı, verimimiz çok güzel, siyezimizi organik olarak yetiştirip Türkiye’nin her yerine gönderiyoruz.” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kastamonu’da 10 Bin Yıllık Buğdayın Hasat Vakti Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir