Ankara’da 550 Milyonluk Destek: Mansur Yavaş Büyük Önem Veriyor

Ankara’da 550 Milyonluk Destek: Mansur Yavaş Büyük Önem Veriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) bağlı Halk Ekmek Fabrikası, kurulduğu günden bugüne kadar 73 kooperatiften yaklaşık 550 milyon liralık yöresel ürün satın alarak üreticilere destek verdi. Mansur Yavaş’ın da önem verdiği “Başkent Market” projesi meyvelerini vermeye devam ediyor.

Başkent Market Projesi Meyvelerini Veriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma hamlesi kapsamında Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde hayata geçirdiği “Başkent Market” projesi, hem üreticilere ekonomik destek sağlıyor hem de Başkentlilere uygun fiyatlı doğal ürünler sunuyor. İlk Başkent Market, 29 Nisan 2020’de Etimesgut’ta açıldı ve sayılarının artırılması planlanıyor.

Mansur Yavaş’ın Öncelikli Projeleri Arasında

Halk Ekmek Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Pala, Başkent Marketlerde 22’si kadın kooperatifi olmak üzere 73 üretici kooperatifinden alınan yöresel ürünleri vatandaşlara ulaştırdıklarını belirtti. Pala, “Ankara Halk Ekmek olarak 5 yıl önce hayata geçirdiğimiz Başkent Market projesiyle üretici kooperatiflerimizin yanında olduk. Toplam 73 kooperatiften yaklaşık 550 milyon liralık yöresel ürün satın alarak üreticilerimize önemli ekonomik destek verdik. Şu anda 7 Başkent Market şubemiz, 3 Fabrika Satış Mağazamız, 3 Başkent Büfemiz olmak üzere 6,5 milyon Ankaralıya en iyi ve en kaliteli hizmeti en uygun fiyata sunuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın öncelikli projeleri arasında yer alan Başkent Marketler çok önemli bir misyonu yerine getiriyor. Başkent Market Projesi büfeleriyle ve de şubeleriyle Türkiye’nin en büyük belediye marketi olma özelliğini taşımaktadır.” dedi.

ankarada 550 milyonluk destek mansur yavas buyuk onem veriyor 2xZyRAY4.jpg

Kısa Tedarik Zinciri ve Yerel İstihdam

Başkent Market projesi, yerel üreticiler ile tüketiciler arasında kısa tedarik zinciri oluşturarak aracılar ve komisyoncuları ortadan kaldırdı. Bu proje sayesinde Ankara’nın çevre ilçelerindeki üreticiler kooperatifleşerek hem üretim artışı sağlanıyor hem de yerel istihdama katkı yapılıyor.

Türkiye Genelinde Ulaşım

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte “www.baskentmarket.com.tr” sitesi üzerinden tüm Türkiye’ye sağlıklı, doğal, güvenilir ve yöresel ürünler uygun fiyata gönderiliyor. Bu girişim, Türkiye genelinde geniş kitlelere ulaşmayı ve yerel üreticilere daha fazla destek sağlamayı hedefliyor.

(Haber Merkezi)

12
mutlu
Mutlu
3
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da 550 Milyonluk Destek: Mansur Yavaş Büyük Önem Veriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Fiyatlara bakın tohum mazot halkın vergilerinden satışa bakın.