Gerede Mehmet Zeliha Güzelce İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri Özbaşak Ekmek Fırını’nı ziyaret ederek, ekmeğin öyküsünü öğrendiler.
Ekmeğin nasıl yapıldığı gören minikler, fırından yeni çıkan ekmeğin tadına baktılar.
Mehmet Zeliha Güzelce İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri, ekmeğin öyküsünü öğrenmek üzere Gerede Cumhuriyet Caddesi’nde faaliyet gösteren bir ekmek fırınını ziyaret etti.
Öğretmenleri Necla Uğurlu ve Mine Başaran, iki sınıftan oluşan 24 öğrenciye ekmeğin nasıl yapıldığını öğrettiklerini belirterek, ‘’Ders kapsamında anlattığımız buğdayın tohum halinden büyümesine oradan öğütülüp değirmene götürülmesine ve yoğrulup hamur halinde pişirilmesine sınıfta anlattık. Daha sonra anasınıfı öğrencilerimiz ile ekmek fırını ziyaretine gittik. Ekmeğin yapılışını başlangıçtan itibaren gözlemledik. Öğrencilerimiz her gün yedikleri ekmeğin soframıza gelene kadar hangi aşamalardan geçtiğini gördüler. Un nasıl hamur oluyor, daha sonra nasıl ekmek olarak fırına verilip pişiriliyor, bunu işlemleri dikkatle izledik’’ diye konuştu.
Öğretmen Necla Uğurlu ve Mine Başaran, Özbaşak Ekmek Fırını sahibi Ahmet ve Mehmet Güzelce kardeşler ile ayrıca ilgilenerek ekmek ikram eden ustalara ayrıca teşekkür ederiz” dedi.