Bolu’da Yüzlerce Kişiden Yağmur Duası

Bolu'da Yüzlerce Kişiden Yağmur Duası

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Çevreli köyünde, geleneksel Hacet Bayramı bu yıl da yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Kurak geçen yaz aylarında yağmur bekleyen çiftçiler, Hacet Bayramı’nda umutlarını Erenler Tepesi’nde yapılan yağmur duasına bağladı.

Mudurnu ilçesi, son yılların en kurak yaz mevsimlerinden birini yaşarken, çiftçiler kuraklık nedeniyle büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı. Bu duruma çözüm arayan vatandaşlar, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hacet Bayramı’nda bir araya gelerek yağmur duası yaptı.

Etkinlikte, Çevreli köyü Muhtarı Hakkı Turhan, Hacet Bayramı’na olan katılımın her geçen yıl arttığını belirterek, “Her yıl Erenler Tepesi’nde gerçekleştirdiğimiz Hacet Bayramı’na bu yıl da yüzlerce vatandaş katıldı. Bölgemizdeki kuraklık nedeniyle sular çekildi, bu durum hepimizi etkiliyor. Yağmur duası ile hem inancımızı pekiştirmek hem de yağmurun gelmesini dilemek istedik. Gelecek yıllarda daha iyi bir organizasyon için çalışacağız” dedi.

Etkinlik boyunca aşçılar tarafından hazırlanan 400 kilogram pilav ve 450 kilogram kavurma, etkinliğe katılan vatandaşlara dağıtıldı. Yağmur duası ise imamların eşliğinde, Erenler Tepesi’nde yapıldı.

Mudurnu’da düzenlenen Hacet Bayramı, bölgenin en önemli geleneklerinden biri olarak kabul edilirken, bu yılki etkinlik kuraklıkla mücadele eden köy halkı için daha da büyük bir anlam taşıdı.

(Haber: Murat Kalaycı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Yüzlerce Kişiden Yağmur Duası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir