Ankara Çankaya’da Hummalı Çalışma: ABB’den Bir Hizmet Daha

Ankara Çankaya'da Hummalı Çalışma ABB'den Bir Hizmet Daha

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sanat, spor, kültür ve bilimle başkentlileri buluşturma projelerine bir yenisini ekledi. Çankaya’da atıl durumda bulunan 300 metrekarelik bir taşınmaz, gençlerin müzik ve sanata olan ilgisini artırmak amacıyla müzik atölyesine dönüştürüldü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi’nde atıl durumda olan taşınmazı müzik atölyesine dönüştürdü. Genç müzisyenlere ücretsiz hizmet sunacak olan bu yeni sanat merkezi, profesyonel ekipmanlar ve çeşitli etkinlik alanları ile başkentli sanatseverlerin buluşma noktası olacak.

Sanat ve Müzik İçin Yeni Bir Merkez

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından yürütülen proje, başkentli gençlerin sanatsal faaliyetlere daha uygun şartlarda ulaşabilmesini amaçlıyor. Müzik atölyesi, amatör müzik grupları ve müzik toplulukları için büyük bir fırsat sunuyor. ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sanat Toplulukları Şube Müdürü Şenay Yılmaz, “Ankara’nın ilk müzik stüdyosunu bu yaz Ankaralılar için açıyoruz. Amatör müzisyenler, kayıt ve prova stüdyolarına erişimde büyük maliyetlerle karşılaşıyorlar. Bu stüdyo ile destek olmayı amaçladık” dedi.

Gelişmiş Ekipmanlar ve Çeşitli Etkinlik Alanları

Müzik stüdyosu, profesyonel ekipmanlarla donatılmış kayıt ve prova odaları, geniş müzik aletleri koleksiyonu ve sanatsal etkinlikler için tasarlanmış kapalı ve açık alanlarla dikkat çekiyor. Yılmaz, başkentli müzisyenlerin stüdyoyu ücretsiz olarak kullanabileceğini belirterek, “Müzisyenler üst katta düzenleyecekleri etkinliklerle de bir araya gelebilecekler” diye ekledi.

Ankara Çankaya'da Hummalı Çalışma ABB'den Bir Hizmet Daha 2

Kent Estetiği Daire Başkanlığı’ndan Proje Detayları

Kent Estetiği Daire Başkanlığı Kent Bakım ve Onarım Şube Müdürü Selman Gün, atıl binanın yenilenerek müzik atölyesi haline getirildiğini vurgulayarak, “Bu yapıyı tadilata alarak kafeterya, etkinlik alanı, kayıt odası ve stüdyolardan oluşan bir sanat merkezi haline getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Gençler İçin Sosyal Bir Alan

Atölye, kafeterya, cep sahne, fuaye alanı, ses yalıtımlı stüdyolar ve yeşil alanlarıyla gençlerin uğrak noktası olacak. İki kattan oluşan bu yeni sanat merkezi, yaz aylarında başkentli sanatseverlerin hizmetine sunulacak.

(Haber Merkezi)

19
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
4
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Ankara Çankaya’da Hummalı Çalışma: ABB’den Bir Hizmet Daha

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir