Bolu’da 350 Yıllık Ağaç Bakıma Alındı

Bolu'da 350 Yıllık Ağaç Bakıma Alındı

Bolu’nun Mudurnu ilçesindeki 350 yıllık tarihi çınar ağacı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından bakıma alındı.

Mudurnu’nun simgesi haline gelen ve 3,5 asırlık geçmişiyle ilçenin tarihine tanıklık eden çınar ağacı, çevre ve doğa koruma uzmanları tarafından titizlikle bakım ve onarım çalışmalarına tabi tutuluyor. Bu kapsamda, ağacın gövde ve tepe tacını oluşturan dallar üzerindeki su sürgünleri, zararlı mantarlar, sarmaşıklar ve tehlike oluşturabilecek kuru ve hastalıklı dallar temizleniyor. Ayrıca, ağacın kovuk ve yara bölgeleri ile mantar yüzeyleri temizlenip ilaçlanarak, çam katranı tatbik ediliyor.

Ağacın sağlığını korumak amacıyla, kovuklarda biriken suyun toprağa ulaşamadığı durumlarda odunsu yapının zarar görmemesi için yalancı dolgu işlemi uygulanıyor. Ayrıca, ağacın kök çevresi çapalanarak gübre takviyesi yapılarak ağacın besin ihtiyacı karşılanıyor.

Musalla Mahallesi Muhtarı Metin Şenol, çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, “Ekipler tarafından çınar ağacımızın bakım ve onarımı yapılıyor. Bu ağaç, tarihi bir ağaç ve Mudurnu’nun sembollerinden biri. Onun korunması, gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor” dedi.

(Haber: Kemal Akın)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da 350 Yıllık Ağaç Bakıma Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir