Ankara’da Bir İlk: Sincan’da Ücretsiz Dağıtılıyor

Ankara'da Bir İlk: Sincan'da Ücretsiz Dağıtılıyor

Ankara’nın Sincan ilçesinde belediye, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Sincan halkının adresinden evsel atık yağları toplayan ekipler, karşılığında bulaşık deterjanı hediye ediyor.

Sıfır atık çalışmalarıyla ödüllü Sincan Belediyesi, bitkisel atık yağların çevreye vereceği zararı ortadan kaldırmak için örnek bir proje yürütüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşın evine kadar gidiyor, bitkisel atık yağları alarak hediye veriyor. Her 5 litre atık yağa 2 litre bulaşık deterjanı veren ekipler, bu yağların içme sularına, toprağa ve altyapı sistemine karışarak çevreye verdiği zararın önüne geçiyor.

Evden Teslim Alınıyor

Evinde topladığı 5 litre atık yağı Sincan Belediyesi’ne teslim etmek isteyen vatandaş, ‘444 4 762’ nolu Çözüm Merkezi’ni arayarak başvuru oluşturabiliyor.

ankarada bir ilk sincanda ucretsiz dagitiliyor hhkIbRu4.jpg

Talep doğrultusunda harekete geçen ekipler, adreslere giderek yağları teslim alıyor.

Adreslerden alınan yağlar Sincan Belediyesi 1. Sınıf Atık Merkezi’nde toplanıyor ve bitkisel atık yağ geri dönüşümü yapan lisanslı firmalara teslim ediliyor. Burada yeniden dönüştürülen yağlar ekonomiye kazandırılıyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da Bir İlk: Sincan’da Ücretsiz Dağıtılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir