Bolu’da Orman Yangını Büyüyor: 490 Kişi Tahliye Edildi

Bolu Göynük Yangın

Bolu’nun Göynük ilçesinde 15 Ağustos Çarşamba günü öğle saatlerinde başlayan orman yangını, endişe yaratmaya devam ediyor. Bekirfakılar köyündeki ormanlık alanda saat 12.30 sıralarında çıkan yangın, hızla yayılarak çevredeki yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.

Tahliye Edilen Köyler ve Vatandaşlar

Yangının tehlike arz etmesi nedeniyle, Yeniköy, Çaylak, Bekirfakılar ve Umurlar köylerindeki toplam 130 hanede yaşayan 490 vatandaş, güvenlik önlemleri kapsamında tahliye edildi. Tahliye edilenler arasında özellikle yaşlılar, kadınlar, çocuklar ve engelliler bulunuyor. Vatandaşlar, geçici olarak yakınlarının yanına yerleştirildi.

Yangın Söndürme Çalışmaları Sürüyor

Yangını kontrol altına almak için 356 araç ve bin 213 personel seferber edildi. Yangın söndürme çalışmalarında 11 helikopter, 108 arazöz, 8 itfaiye aracı, 17 su tankeri, 41 ilk müdahale aracı, 11 dozer ve çeşitli iş makineleri kullanılıyor. Bölgedeki iletişimin aksamaması için ise 8 mobil GSM aracı bölgeye sevk edildi.

Bolu Göynük Orman Yangını

Alevlerle Mücadelede Yoğun Çaba

Yangının daha fazla yayılmasını engellemek amacıyla ek su tankerleri, dozerler ve itfaiye araçlarıyla müdahaleler aralıksız devam ediyor. Ekipler, yangını en kısa sürede kontrol altına alabilmek için canla başla çalışıyor.

Bolu Göynük Yangın 1

Son Durum ve Gelişmeler

Göynük’teki orman yangınıyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Yangının tamamen kontrol altına alınabilmesi için yoğun bir çaba gösteriliyor. Yetkililer, bölgedeki vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, yangının çıkış nedeni ise araştırılıyor.

(Haber: Batuhan Solğun)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Orman Yangını Büyüyor: 490 Kişi Tahliye Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir