Bolu’da Ormana Kaçan Çocuk Bulundu

Bolu'da Ormana Kaçan Çocuk Bulundu

Düzce’den Bolu’ya gelen bir aile, yol kenarında patates satın almak için durdukları sırada, down sendromlu çocukları E.Y.’nin aniden ormana koşarak kaybolması paniğe neden oldu. Çocuk, saatler süren arama çalışmalarının ardından 5 kilometre uzaklıkta sağ salim bulundu.

Olay, D-100 karayolunun Bolu’nun Yolçatı köyü mevkiinde meydana geldi. Düzce’den Bolu’ya seyahat eden bir aile, yol kenarında patates satan bir esnaftan alışveriş yapmak için araçlarını durdurdu. Ancak araç durur durmaz, otomobilde yolcu olarak bulunan down sendromlu çocuk E.Y., hızla araçtan inerek ormana doğru koşmaya başladı. Durumu fark eden baba, hemen peşinden koştu, ancak çocuğun izini kaybetti.

Babanın çocuğunu bulamaması üzerine, aile hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Gelen ihbar üzerine, AFAD koordinasyonunda geniş çaplı bir arama operasyonu başlatıldı. Arama çalışmalarına AFAD ve jandarma ekiplerinin yanı sıra, gönüllü olarak BAKE, MEB AKUB, Köroğlu Arama Kurtarma Derneği ve ATAK’tan oluşan toplam 61 kişilik bir ekip katıldı. Ekipler, çocuğun bulunması için çevrede kapsamlı bir arama gerçekleştirdi.

E.Y., köyden yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Gölköy Sulama Göleti çevresinde sağ olarak bulundu. Sağlık kontrolünden geçirilen çocuk, daha sonra ailesine teslim edildi. Ailenin yaşadığı korku dolu anlar, çocuğun sağ salim bulunmasıyla sona erdi.

(Haber: Batuhan Solğun)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Ormana Kaçan Çocuk Bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir