Gerede’de Özel Güne Geri Sayım Başladı

featured

24 Ağustos 2024 Cumartesi günü, Gerede’de hem spor hem de kültürel bir şölen yaşanacak. Bu özel günde, 73. Esentepe Yağlı Güreşleri ve 4. Ramazan Dede’yi Anma Etkinlikleri düzenlenecek.

Gerede Esentepe

Geleneksel yağlı güreşlerin bu yılki adresi yine Esentepe Güreş Sahası olacak. Saat 10.00’da başlayacak olan müsabakalar, gün boyunca farklı boylarda devam edecek. Etkinliğe, Kırkpınar’ın son iki şampiyonu Yusuf Can Zeybek ve Hüseyin Gümüşalan, Kırkpınar 3.’sü ile birçok kıymetli Kırkpınar Başpehlivanı katılacak. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaşın katılımının beklendiği etkinlik, yağlı güreş tutkunları için bir deneyim sunacak.

esentepe güreş

Aynı gün saat 11.30’da başlayacak Ramazan Dede’yi Anma Etkinlikleri, Esentepe Ramazan Dede Camii’nde gerçekleştirilecek. Etkinlikte, Ayasofya Camisi Başimamı Ferruh Muştuer, Gerede Merkez Kur’an Kursu Müdürü Bünyamin Özçiftçi, Eminönü Yeni Cami İmam Hatibi Emrullah Akbaş ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma dünya birincisi Ali Tel tarafından Kur’an Tilaveti ve Mevlidi Şerifler okunacak.

Gerede Belediyesi, etkinliklere tüm halkı davet ederek, hem geleneksel yağlı güreşlerin hem de kültürel anma törenlerinin geniş bir katılımla gerçekleşmesini sağlamak istiyor.

(Haber: Münire Karabulut)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gerede’de Özel Güne Geri Sayım Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir