Ankara’da Pursaklar’da Hummalı Çalışma: Tamamlanmaz Üzere

ankarada pursaklarda hummali calisma tamamlanmaz uzere tfAUkVOX.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Pursaklar ilçesine giriş ve çıkışlarda yaşanan trafik sorununu çözmek için önemli bir adım atıyor. “Pursaklar Alternatif Giriş-Çıkış Bulvarı ve Alt Geçidi” projesinde sona yaklaşıldı. Projenin yüzde 98’i tamamlanırken, Esenboğa Havalimanı-şehir merkezi istikameti 25 Ağustos akşamı trafiğe açılacak.

Özal Bulvarı üzerinden Pursaklar’a giriş ve çıkışlarda kullanılan U Dönüş Alt Geçidi’nin yetersiz kapasitesi nedeniyle yaşanan trafik sıkıntısını gidermek amacıyla hayata geçirilen bu projeyle, ilçeye yeni bir giriş-çıkış noktası sağlanacak.

Protokol Yolu üzerinde inşa edilen alt geçit, 700 metre uzunluğunda olup, 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşuyor. Üzerine yapılan kavşak ile Beylerbeyi-Emek Caddesi kesişimindeki kavşağa bağlantı yolu oluşturulacak ve bu sayede Pursaklar’a gelen ve ilçeden giden araçlar, Protokol Yolu’ndan tüm yönlere ulaşım imkânına kavuşacak.

Proje hakkında bilgi veren Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı Yapım Kontrolörü Ufuk Yıldız, “Şu anda köprümüzün imalatının yüzde 98’i tamamlanmış durumda. Projemiz kapsamında alt geçitte ve yan yollarda asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla Pursaklar ilçesiyle Karacaören Mahallesi’ni birbirine bağlamış olacağız. Aynı zamanda Pursaklar ilçesine ikinci bir alternatif kavşak oluşturduğumuz için ilçenin trafik yoğunluğunu azaltarak, trafik düzen ve güvenliğini de temin etmiş olacağız” dedi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da Pursaklar’da Hummalı Çalışma: Tamamlanmaz Üzere

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir