Ankara Çubuk’ta Devrim: Hedef 10 Milyon

ankara cubukta devrim hedef 10 milyon KqxgHVag.jpg

Ankara’nın Çubuk ilçesinde, güneş enerjisi santrali (GES) projesi hayata geçiriliyor. Belediye, proje ile yılda 10 milyon lira tasarruf sağlamayı hedefliyor. 

Ankara’nın Çubuk ilçesinde, güneş enerjisi potansiyelinin değerlendirilmesi amacıyla belediye tarafından hazırlanan güneş enerjisi santrali (GES) projesi hayata geçiriliyor. Proje ile birlikte, park ve bahçelerdeki enerji ihtiyacının güneşten temin edilmesi hedefleniyor. Bu sayede önemli bir gider kaleminden kurtulmayı amaçlayan belediye, Canlı Hayvan Pazarı ve Lojistik Binası’nın çatısına yapılacak yatırımlar için İLBANK ile protokol imzaladı.

İmza töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, projenin enerji giderlerinden yılda 10 milyon lira tasarruf sağlamayı planladıklarını belirtti. Demirbaş, “Yenilenebilir enerji sistemleri ülkemizin kaynaklarının en iyi şekilde kullanılması adına önemli projeler arasında. Biz de bu kaynaklardan en iyi şekilde yararlanmak amacıyla yürüttüğümüz projemizle inşallah artık uygulama aşamasına geçmiş bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Demirbaş, 4,7 megavatlık tesisin tüketilen enerjinin yüzde 60’ını karşılayacağını aktararak, “10 bin 360 panelin kurulumu devam ediyor. Bununla enerji sarfiyatımızı karşılayıp tasarruf ettiğimiz finansı belediyenin farklı hizmetlerinde kullanacağız. Bu nedenle projenin bitmesini heyecanla bekliyoruz. İnşallah tesisimizin hizmete girmesiyle buradan temin edilecek enerji, belediyemizin elektrik ihtiyacının büyük bölümünü karşılayacak.” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara Çubuk’ta Devrim: Hedef 10 Milyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir