Yangında Yeni Gelişme, Mahalle Tedbir Amaçlı Tahliye Ediliyor

Gerede'nin Kabusu Sona Eriyor Resmi Açıklama Geldi 3

Gerede yangınında alevlerin yaklaştığı Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Berçinçatak Mahallesi tedbir amaçlı tahliye ediliyor.

Gerede yangınında yaşanan yeni gelişmeler, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Berçinçatak Mahallesi’nde tedbir amaçlı tahliyelerin başladığını gösteriyor. Başlangıçta Kızılcahamam’daki otluk alandan başlayan ve ardından Gerede’deki ormanlık alanlara sıçrayan yangın, 22 saatlik yoğun müdahale sonucunda kontrol altına alınmıştı. Şimdi ise söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

Mahalle sakinlerinin güvenliği için tedbirler alınırken, bir kişinin evini traktörle sürerek yangından koruma çabası ve mahalle dışına taşınan büyükbaş hayvanlar dikkat çekiyor. Jandarma ekipleri de sürekli anonslarla bölge halkını bilgilendiriyor ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıyor.

Alevlerin yaklaştığı Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Berçinçatak Mahallesi tedbir amaçlı tahliye ediliyor. Bir kişinin evini yangından korumak için etrafını traktörle sürdüğü, büyükbaş hayvanların da mahalle dışına götürüldüğü görüldü. Jandarma ekipleri, bölge halkını anonslarla uyarıyor.

Orman Genel Müdürlüğü ise sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, yüksek sıcaklıkların etkili olduğu bu dönemde orman yangınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Toplamda 4 helikopter, 23 arazöz, 158 araç ve iş makinesi ile 561 personelin katılımıyla yapılan müdahaleler, yangının kontrol altına alınmasında önemli rol oynamıştı.

(Haber Merkezi)

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yangında Yeni Gelişme, Mahalle Tedbir Amaçlı Tahliye Ediliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir