Gerede’de Orman Yangınının Vahim Boyutu Gün Yüzüne Çıktı!

gerede yangin 1

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinden başlayarak Bolu’nun Gerede ilçesine sıçrayan orman yangınının felaket boyutu, yangının söndürülmesinin ardından gün aydınlandıkça ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Kızılcahamam’a bağlı Şahinler Köyü’nde başlayan orman yangını, hızla yayılarak Bolu sınırını aşıp Gerede ilçesine bağlı Demirler Köyü’ne ulaştı. Yangının kontrol altına alınabilmesi için olay yerine yüzlerce itfaiyeci, arazöz ve itfaiye aracı sevk edildi. Orman Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait helikopterler de söndürme çalışmalarına havadan destek verdi. 36 saat süren yoğun mücadele sonucunda yangın söndürüldü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede, itfaiye ekipleri herhangi bir yangın riski oluşmaması için nöbet tutuyor.

gerede yangin 2

Demirler Köyü’nde Büyük Korku Yaşandı

Demirler Köyü sakini Mustafa Çelik, yangının büyüklüğünü şu sözlerle ifade etti: “Büyük bir felaket yaşadık. Köyümüzde can ve mal kaybı yok ama yaylamız ve oradaki evimiz yandı. 85 yaşındayım, böyle büyük bir yangın görmedim. Bu olay bize büyük bir ibret ve ders oldu. Milletimize geçmiş olsun.”

Yangının Çıkış Nedeni Tartışılıyor

Yangının çıkış sebebine dair köy sakinlerinden Bedir Çoşkun ise, yangının elektrik işçilerinin, dağlarda eski elektrik direklerini değiştirirken kaynak çalışmalarından çıktığını iddia etti. Çoşkun, “İşçiler yangını söndüremeyince kaçmışlar. Rüzgar bu kez kuzeyden değil güneyden esti, bu yüzden alevler köyü adeta hilal gibi çevreledi. AFAD ve itfaiye ekipleri hemen geldi ama dağlara ulaşmakta zorlandılar.” ifadelerini kullandı.

(Meral Bınar)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gerede’de Orman Yangınının Vahim Boyutu Gün Yüzüne Çıktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir