Damadın Önünü Kesti: “El Arabasını Parayla Doldur”

el arabasi dugun 1

Bolu’da Düğün Eğlencesi: Küçük Çocuktan Damada “El Arabasını Parayla Doldur” Sürprizi

Bolu’nun merkeze bağlı Yazıören köyünde gerçekleşen düğün, eğlenceli anlara sahne oldu. Tunahan Ceylan ve Esra Çelik’in düğünü öncesinde, damat köyde davullar eşliğinde yürütülürken ilginç bir olay yaşandı. 10 yaşındaki bir çocuk, el arabasıyla damadın önünü keserek ondan el arabasını parayla doldurmasını istedi.

el arabasi dugun 2

Gelin alayı, Bolu merkezden gelini aldıktan sonra Yazıören köyüne doğru yola çıktı. Konvoy, köyün girişine geldiğinde durdu ve damat, araçtan inerek evine kadar davul sesleri eşliğinde yürüdü. Yolda damadın arkadaşları, kurdukları masada pişti oynayarak onu durdurdu. Damat, yoluna devam edebilmek için arkadaşlarına bir miktar para vermek zorunda kaldı.

Ancak bu eğlenceli anlar burada bitmedi. Damat evine yaklaşırken, 10 yaşındaki Vedat Yerlikaya el arabasıyla damadın yolunu kesti. Küçük çocuk, “El arabasını parayla doldur” diyerek damadı durdurdu. Damat, yaklaşık 300 lira verdikten sonra küçük Vedat ikna oldu ve geçişe izin verdi. Bu anlar, düğün konvoyundaki davetlileri kahkahalara boğdu.

Bolu’daki bu neşeli düğün, yerel halkın geleneksel eğlenceleri ve küçük sürprizleriyle renkli bir anı olarak hafızalarda yer etti.

(Haber: Hızır İlyas Yıldırım)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Damadın Önünü Kesti: “El Arabasını Parayla Doldur”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir