CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bolu’dan seslendi: “Her Okulda Güvenlik Görevlisi İhtiyacı Var”

AA 20240827 35496451 35496449 CHPLI OZCAGDAS BOLUDA EGITIMCILERLE BULUSTU 1

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, “Eğitim Buluşmaları” kapsamında Bolu’da düzenlenen toplantıda eğitimcilerle bir araya geldi. Toplantının ardından CHP Bolu İl Başkanlığı’nda bir basın açıklaması gerçekleştiren Özçağdaş, eğitim alanındaki sorunlar ve çözüm önerileri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Her Okulda Güvenlik Görevlisi İhtiyacı Var”

Özçağdaş, Türkiye genelindeki tüm okulların güvenlik görevlisine ihtiyaç duyduğunu belirterek, okulların kapılarında ve içinde güvenlik eksikliğinden kaynaklanan olumsuz olayların yaşandığını vurguladı. Özçağdaş, “Okullarımızda güvenlik görevlisi olmadığı için birtakım yapılar okulların kapısında cirit atıyor. Bu yapılar, okullara girip öğretmenlerimize şiddet uyguluyor ve maalesef bu durum can kayıplarına kadar varabiliyor. Türkiye’deki her okulda mutlaka bir güvenlik görevlisi olmalı,” ifadelerini kullandı.

Eğitim Bütçesi Önerisi: “Kişi Başı 1000 Lira Okul Ödeneği”

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Milli Eğitim Bakanlığı’na okullara daha fazla ödenek ayrılması çağrısında bulundu. Türkiye’de 15 milyon 887 bin 296 öğrenci olduğunu belirten Özçağdaş, “Öğrenci başına 1000 lira okul ödeneği gönderilirse bu, toplamda 15 milyar 88 milyon lira yapıyor. Bu tutar, bütçenin sadece yüzde 1,45’ine denk geliyor. Böyle bir ödenek sağlandığında okulların eksiklikleri önemli ölçüde giderilebilir,” şeklinde konuştu.

Öğretmenler Günü Önerileri

24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşırken, Özçağdaş, öğretmenlere yönelik özel sektör ve kamu kurumlarında indirimli uygulamalar yapılmasını öngören düzenlemenin hayata geçirilmesinden dolayı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e teşekkür etti. Ayrıca, öğretmenlere eğitim-öğretim yılı başında verilen hazırlık ödeneğinin bir maaş tutarında yapılmasını önerdi.

Toplantıya Yoğun Katılım

Toplantıya, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Karagöz, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç ve çok sayıda partili katıldı. Eğitim buluşmasının ardından Özçağdaş ve partililer, Bolu’da çeşitli temaslarda bulunmaya devam edeceklerini belirtti.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bolu’dan seslendi: “Her Okulda Güvenlik Görevlisi İhtiyacı Var”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir